С годините социалната мрежа даде много възможности за споделяне на информация на своите потребители. За целта обаче е необходимо да познавате някои не толкова известни функции на платформата.

Вижте шест съвета, с които да направите вашите статуси по-иновативни, подбрани от Mashable.com.

1. Добавете бутон "Не харесвам"

Бутоните "Харесвам" са из целия "Фейсбук", а и не само. Какво правим обаче, когато искаме да изразим и отрицателните си чувства? Разбира се, че можем да напишем коментар, но това изобщо не е забавно. Приложението Status Magic позволява добавянето на бутон "Не харесвам" към всяка публикация, направена чрез него.

2. Скриване на статусите от определени хора

Генералните настройки на сигурността на сайта ни позволяват да избираме за кого да е достъпна споделената информация. За да стесним кръга още повече обаче просто трябва да използваме катинарчето под полето за писане на нов статус. В падащото меню избираме "Персонализиране". Отваря се прозорец, който ни дава възможност да въведем определени хора, за които публикациите да бъдат видими или не.

3. Предварително задаване на публикации

В момента "Фейсбук" предоставя тази опция единствено във фен страниците, но вие можете да го направите с безплатното приложение LaterBro

4. Тагване на потребители

Сигурно това е ясно за повечето от вас, в случай, че въпросът "как да направя името на някого синьо" изплува в главата ви, ще обясним. Най-лесният начин е да използвате символа "@" пред името, когато пишете нова публикация.

5. Добавяне на символи в публикациите

В чата на "Фейсбук" спокойно можете да използвате много различни емотикони. Те обаче не са достъпни при статусите. Ако напишете ":)", например, в някоя публикация, няма да се появи усмивка.

Все пак можете да се насладите на всякакъв вид шантави символи, използвайки комбинацията "alt+различна последователност от числа". 

alt+1 = бяло усмихнато човечеalt+2 = черно усмихнато човече
alt+3 = сърце
alt+4 = кароalt+5 = спатияalt+6 = пикаalt+15 = слънце
и т.н.

6. Да направим трик с приятелите си

За десерт ви предлагаме нещо наистина забавно. Връзката "http://facebook.com/profile.php?=73322363" изглежда като обикновен URL адрес, който води до някакъв потребителски профил. Всъщност тя води до собствения профил на човека, който кликва върху него. Ако сте решили да го използвате, задължително махнете предварителния преглед на изображението, който сайтът автоматично добавя.