Следващото препятствие пред Григор е непобеденият до този момент в Пекин Новак Джокович

Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на Откритото първенство по тенис на Китай, след като във втория кръг надделя над испанеца Пабло Андухар с 6:4, 6:4, пише Sportal.bg. 

Развоят на срещата

Григор започна мача с двойна грешка, но след това набързо наниза три аса и поведе с 1:0. Последва ранен пробив на българина и аванс от 2:0 в негова полза. От този момент започнаха сериозните проблеми с първия сервис на нашето момче, довели до серия от размяна на пробиви. 

В следващия гейм Андухар намали изоставането си, но неговият начален удар също не бе на ниво и Гришо веднага върна пробива, за да дръпне с 3:1. След нов слаб сервис гейм на Димитров съперникът му намали на 3:2, но българинът не позволи Пабло да спечели два поредни гейма и още в следващия направи нов пробив и поведе с 4:2. 

В седмия гейм 23-годишният хасковлия отново бе колеблив, но все пак успя да спечели подаването си - 5:2. След това Андухар сервираше за оставане в сета и за първи път в мача успя да спечели свой сервис гейм. 

Последва нова размяна на пробиви и този път успехът в сета за Димитров бе налице - 6:4. Във втората част също имаше много възможности за пробиви, но до 4:4 всеки печелеше сервиранията си. Испанецът дори взе два от сервис геймовете си на нула. 

Точно в този момент Григор Димитров показа здрава психика и след като задържа подаването си атакува. Така единственият пробив в тази втора част се оказа и решаващ за крайния изход от двубоя - 6:4, 6:4 за българина след 1,32 минути игра. 

Следващото препятствие

Така най-добрият български тенисист си осигури среща със световния №1 Новак Джокович (Сърбия), който вчера елиминира с 6:3, 7:5 Вашек Поспишил (Канада). 

Сърбинът има четири участия в турнира и четири титли. Вчера срещу борбения Поспишил този записа 21-а поредна победа в китайската столица.