40 000 фенове на "Васил Левски" останаха впечатлени от играта на "Лудогорец" и изпратиха футболистите с бурни аплодисменти

Българският шампион загуби от галактическия тим с 1:2 в двубой от груповата фаза на Шампионската лига, но за пореден път остави ярка следа с представянето си, коментират колегите от Sportal.bg.

Възпитаниците на Георги Дерменджиев за втори път изумиха футболна Европа със силното си представяне. В голяма част от мача българският тим игра като равен с равен с най-успешния клуб в света.

Помощ от съдията за "Реал"

Цяла България видя как съдиите бутат големите клубове. Съдията даде две дузпи за гостите, като втората бе несъществуваща. Освен това главният рефер през цялата среща подпираше гостите.

Като изключим една ситуация (б.а. - отменен гол на Роналдо), през другото време арбитърът отсъди всички спорни положения в полза на актуалния носител на Шампионската лига.

Попадението за българите бе дело на Марселиньо в 7-ата минута. За "Реал" се разписаха Роналдо в 22-рата от дузпа и Бензема в 78-ата минута.

И испанците казват, че няма дузпа

Втората дузпа в полза на "Реал" (Мадрид) е несъществуваща. Това заяви съдийският анализатор на "Марка" Андухар Оливер. Според него "контактът не е достатъчен за дузпа". Кристиано Роналдо се хвърли на земята след дуел с Козмин Моци.

След това изпълнение от бялата точка резултатът стана 1:1.

Роналдо: "Лудогорец" е добър отбор

Мегазвездата на "Реал" и световния футбол Кристиано Роналдо направи коментар на спорните ситуации в драматичния мач срещу "Лудогорец", който бе спечелен с 2:1 от белия балет.

"Щом съдията е дал дузпите, значи е имало. Да не говорим за съдиите, защото ни отмени редовен гол през първото полувреме. Добър мач, "Лудогорец" са силен отбор", отговори Роналдо на въпрос на Sportal.bg. 

"Лудогорец" е добър отбор, който играе добре, борят се много, ритат също. Но стана хубав мач и важното е, че победихме, взехме три точки. Нямаше подценяваме, ние винаги играем сериозно. Понякога не се получава перфектният мач. "Лудогорец" започна мача много силно, но ние победихме, а само това е важно", каза още носителят на "Златната топка".

Владислав Стоянов: Бяхме равностойни

Вратарят на "Лудогорец" Владислав Стоянов, който направи отличен мач при загубата на "орлите", разкри на какво се дължи спасената дузпа, бита от Кристиано Роналдо. 

"Не съжалявам за нищо, това все пак е "Реал". Ако не най-добрия отбор, те са поне в топ 3. Естествено бяха по-добри, но ние поведохме и можехме да вземем равенство. Всички видяха, че горе-долу бяхме равностойни. За спасената дузпа го наречете усет и късмет. При втората нямах късмет", каза Стоянов, който след срещата си поговори със стража на белия балет Икер Касийяс. 

"Касийяс ми каза, че сме много добър отбор и ми пожела късмет. Сега ни предстои мач с "Базел", които са на нашето равнище и можем да ги победим, което ще доведе до повече точки и за България", заключи вратарят на българския шампион.

Светослав Дяков: Много ме е яд

Капитанът на "Лудогорец" Светослав Дяков се обърна с призив към всички българи да напълнят стадион "Васил Левски" и за мача на националния отбор срещу Хърватия така, както го направиха срещу "Реал" (Мадрид). 

"Лично аз страшно много съжалявам, много ме е яд. Съжалявам повече, отколкото срещу "Ливърпул" на "Анфийлд". Разочарован съм, защото не заслужавахме да губим днес срещу страхотен отбор, със страхотни футболисти. За мен бе чест да играя срещу тях. Имахме добри положения и само шансът не ни позволи да отбележим още голове", каза Дяков след поражението на орлите с 1:2 от "Реал". 

"Благодаря на хората, които ни подкрепиха. Дано дойдат и на мача с Хърватия, защото националният отбор се нуждае от подкрепа", завърши Дяков по повод предстоящия двубой с хърватите на 10 октомври.

По материали от Sportal.bg