Русия ни победи в последния мач от предварителната фаза на първенството с 3:2 гейма, но се класирахме нататък с три победи и две загуби

Волейболните ни национали се класираха за втората фаза на световното първенство в Полша, а първият им съперник са настоящите шампиони от Бразилия, стана ясно след сформирането на новите две групи от по осем тима.

Момчетата на селекционера Пламен Константинов излизат срещу "селесао" за първата си среща от Група F тази сряда, 10 септември, от 17,40 ч. българско време в зала "Сподек Арена" в Катовице, където ще се играят и мачовете за медалите на 21 септември.

"Лъвовете" ни играят с Германия на следващия ден, четвъртък, 11 септември, от 21,25 ч., а следващите им мачове, с Куба и Финландия, са в събота и неделя, 13 и 14 септември, съответно от 21,25 и 17,40 ч.

Бразилците са начело на новата група с 9 точки, следвани от олимпийските шампиони Русия с 8. Ние заемаме петото място след Германия и Канада, с която имаме по пет точки, но изгубихме мача си с тях с 2:3 гейма. След нас се нареждат Финландия, Куба и Китай.

В група E временното класиране водят домакините от Полша, следвани от Франция, Сърбия, Иран, САЩ, Аржентина, Италия и Австралия. За следващата фаза се класират първите три отбора от всяка група, припомня Sportal.bg.

Досега на световното страната ни е записала победи с 3:0 над Мексико и Китай и с 3:2 срещу Египет.