От УЕФА имат 41 изисквания, за да позволят на българския шампион да играе в България

Мачовете на "Лудогорец" в Шампионската лига все пак ще се играят в България. УЕФА е предоставила на отбора от Разград списък с 41 препоръки за предстоящите домакинства в Шампионската лига, съобщава ТV7.

За да бъдат изпълнени те, теренът на стадион "Васил Левски" трябва да бъде стеснен, вратите да бъдат демонтирани и преместени, а освен това трябва да бъдат изградени допълнителни женски тоалетни.

Този голям брой препоръки говори за това, че УЕФА е направила сериозен компромис, за да може Лудогорец да приеме мачовете си в България.

Съществуваше опция, разградчани да играят мача си в Македония, тъй като стадион "Васил Левски" не отговаря на всички изисквания на УЕФА.

Виж още: Джон Оливър за нелицеприятната страна на световното

Според шефа на Национална спортна база Марио Примджанов всичко, което трябва, ще бъде изпълнено в срок, като заяви, че от тези 41 забележки има и някои смешни. Все пак има и сериозни промени, които трябва да бъдат направени.

В списъка се включват допълнителни 100 места за журналисти с необходимите условия за работа, по-висока степен на осветление в центъра на терена, нови резервни скамейки, включващи кресла с подгряване, телевизори в стаята на делегата и съдиите, допълнителни камери извън стадиона, както и 200 кв. метра изкуствена трева, която да бъде разположена около флагчето за изпълнение на ъглови удари, както и около тъчлинията, където ще загряват резервните състезатели.

Виж още: "Лудогорец" пуска пакети за мачовете си от ШЛ