В други две общини в Монтанско положението е тежко

Обявиха бедствено положение в Берковица заради обилните валежи предизвикаха нови наводнения в страната. В други две общини в Монтанско - Чипровци и Георги Дамяново, положението също е тежко, предаде БНР.

Река Берковска е излязла от коритото си и понесла всичко по пътя си. Вследствие на близо 40-минутния проливен дъжд в берковските квартали "Беговица" и "Заряница" една обитаема къща е срутена, а множество други вече са необитаеми.

Гражданска защита е евакуирала няколко семейства. Към момента няма информация за пострадали или жертви. Застрашените постройки са укрепени с чували с пясък и чакъл.

Виж още: Как да действаме при наводнение

Три моста са напълно нефункциониращи след пороя - те са залети от вода, а парапетите на един са отнесени от стихията. Един трафопост е наводнен, от ЧЕЗ са спрели електрозахранването в някои райони на Берковица заради риск от токови удари.

Спрял е токът и в села от община Георги Дамяново. Пороят е нанесъл щети и в община Чипровци. Има наводнени домове в село Говежда, община Монтана, след като приток на река Огоста е прелял. Екипи на областното управление "Пожарна безопасност и защита на населението" са отпътували към мястото.

Виж още: Всичко това в България го няма