Кристиано Роналдо си тръгна от световното, без да се изяви особено, но за сметка на това стана третата най-харесвана личност във "Фейсбук". Други герои от световното също се радват на популярност в социалната мрежа

Профилът му във "Фейсбук" вече има близо 90 млн. like-а, с което Кристиано изпревари Риана и сега отстъпва само на Еминем като най-харесвания мъж в социалната мрежа.

Виж още: Най-харесваните звезди във "Фейсбук"

Първото място продължава да държи Шакира с почти 100 млн. харесвания на "Фейсбук" страницата й. На 13 юли тя ще участва за трети път на световни финали, като изпее новия си футболен хит La La La (Brasil 2014) преди мача за купата в Рио де Жанейро. Любимият й Жерар Пике обаче си замина преждевременно, след като испанците не успяха да защитят титлата си от Южна Африка 2010.

Кристиано Роналдо също нямаше късмет да стигне до легендарния стадион "Маракана", след като Португалия изгуби катастрофално от Германия (0:4), завърши наравно със САЩ (2:2) и едва победи Гана (2:1), където бе и единственият гол на звездата от "Реал" (Мадрид).

Според статистиката, цитирана от Goal.com, най-коментираният във "Фейсбук" футболист в груповата фаза на световното (с 30%) е бил бразилският нападател Неймар, който е популярен и в "Инстаграм".

Този фотомонтаж с неговия съотборник Хълк, съименник на супергероя от "Отмъстителите", е публикуван и във "Фейсбук", където е харесан над 2,6 млн. пъти, има 40 хил. коментара и 75 хил. споделяния.

Роналдо е втори по брой коментари, а след него се нареждат аржентинецът Лионел Меси и Луис Суарес (Уругвай), който бе изгонен преждевременно от мондиала и се превърна в най-обсъждания футболист в "Туитър".

Видео: Защо Суарес си заслужава наказанието

По-нататък в десетката на "Фейсбук" са Оскар (Бразилия), Марио Балотели (Италия), Томас Мюлер (Германия), Гийермо Очоа (Мексико), Уейн Руни (Англия) и Месут Йозил (Германия).

Фотогалерия: Първите герои на Мондиал 2014

Другият бразилски играч, събрал популярност с постингите си в социалната мрежа, е Давид Луис, обявен от ФИФА за играч номер 1 в осминафиналните мачове.