Факти и изводи, които помагат да разберем какво се случва между ушите ни

Човешкият мозък е най-сложният компютър, който светът познава. Информацията, която обработва той на ден би накарала терабайтите да изглеждат изключително малка мерна единица. И ако мозъкът е компютър, то неговата операционна система е съзнанието и подсъзнанието. Затова е важно и да познаваме различните тънки моменти на това, което се случва между ушите ни. 

Ето 10 любопитни факта и извода за човешкото съзнание: 

1. Според психологията една от най-трудните задачи за човешкото съзнание е да накара мозъка да осъзнае, че повече не му пука за дадено събитие дразнител. 

2. Ако прекарваш повече време с даден човек, неусетно започваш да усвояваш и навиците му (поне някои). Затова е и важно да внимаваме с кого се събираме.

3. Ако двама души, които са били във връзка, успеят да останат приятели след това, значи или все още се обичат, или като цяло не е имало истинска любов помежду им. 

Виж още: Любопитни факти за човешкия мозък

4. 90% от това, което си мислиш, контролира и определя настроението ти за деня. Само една негативна мисъл е достатъчна да го помрачи значително. 

5. Един ден седмично, в който да се отдаваш на мързел, може да намали значително стреса и да те предпази от високо кръвно налягане и проблеми със сърцето. 

6. Сълзите се появяват не когато някой/нещо ти липсва, а когато не искаш някой/нещо да ти липсва. 

7. Важно е да се помни, че хората много често подлагат на съмнение добрите неща, които чуват за някого, но за сметка на това са много по-склонни да приемат на доверие лошите неща, които чуват за същия човек. 

8. Никой не е "твърде зает". Всичко е въпрос на приоритети. 

Виж още: 10 интересни факта за това, което се случва в човешкия мозък

9. Хората, които се смеят често, са способни да издържат повече на болка - и физическа, и емоционална.

10. Ако сте саркастични, това е знак, че имате добра креативност и сте склонни да мислите творчески.

11. Сънят помага да се намали ефекта на лошите спомени и преживявания.

12. Човешките емоции имат и физическо проявление. Всяка емоция засяга различна част от тялото ни: 

Karta na choveshkite emotsii