Какво ни се пие тази вечер

Събота е и утре не сме на работа, което дефакто води до мисли за вечерно пиянство. И докато мнозинството от мислите са насочени в посока "Къде ще ходим довечера", ние се замисляме от сега какво ни се пие. Ако и ти заедно с нас мислиш по въпроса и достигаш до отговора "Водка", ние ти предлагаме един материал, посветен на 10-те най-известни брадна в тази категория твърди алкохоли, селектирани от Bestvodka.net. Наздраве!

10. "Русксий Стандарт", Русия

Любимата марка на истинските фенове на водката, включваща специфичните вкус и аромат (до колкото водката може да има аромат) на руската традиция.

9. Pinnacle Vodka, Франция 

Френска марка водка, пусната на пазара през 2002 г. Марката придобива популярност най-вече сред американските потребители. Може да се намери в почти всеки клуб в САЩ, но на европейския пазар се намира доста по-трудно.

8. Skyy Vodka, САЩ

Една от най-популярните марки водка в САЩ. Произвежда се от 1992 г. насам. Известна е със специфичния си мек и деликатен вкус и специален аромат.

7. "Belvedere", Полша

Най-известната полска водка. Типични за нея са множеството приятни аромати. Специфичният ѝ вкус идва от водата и технологията на производството на тази марка водка.

Виж още: България е седма по пиене на твърд алкохол в света

6. Smirnoff, Русия

"Чиста като съвестта ти". Смирноф е една от най-старите марки водка в Русия. Тя притежава богати традиции и повече от 60 вида. Марката цели да задоволи широка гама от вкусове.

5. Absolut vodka, Швеция

Изключително популярна заради специфичните си реклами, "Абсолют" притежава специфичен вкусов букет. Препоръчва се за почитатели на водката с умерен, не твърде остър вкус.

4. "Столичная", Русия

Една от най-популярните и награждавани марки руска водка. Произвежда се от ръж и пшеница. Подкатегорията на бранда "Столичная" - Елит също е известна по целия свят.

Виж още: Най-добрите дестинации за бирен туризъм

3. Finlandia, Финландия

Най-добрата традиционна финландска водка, която се произвежда от 1970 година насам. "Финландия" всъщност е доста евтина, но въпреки това е известна с вкуса си. Може да се намерят различни нейни версии, всяка от които се радва на прекрасен вкус.

2. Crystal Head Vodka, Канада

Канадска водка, премиум клас, чиято бутилка притежава оригинален дизайн. "Кристъл хед" е нова марка водка, произвежда се от 2007 година насам, но въпреки това (може би най-вече заради специфичния дизайн на бутилката) е известна на много хора. Самият вкус на "Кристъл хед" е изключително чист и мек.

1. Grey Goose, Франция.

Пшенична водка, представяща най-доброто от френската традиция в тази област. Произвежда се от 1997 година насам и се радва на много почитатели по целия свят. Има изключително мек вкус и е много подходяща за направата на всякакви коктейли.