Последните проучвания в неврологията доказват, че нищо не ни прави толкова преуспели, колкото честото чувство, че сме постигнали успех.

Учени от Масачузетския технологичен институт и университета в Харвард установиха, че когато научим нещо ново или постигнем дори и малка цел сами, мозъкът ни награждава да изпитваме удоволствие, като повишава нивото на хормона допамин, пише сп. Entrepreneur. 

Някои хора дори се пристрастяват към това удоволствие и стават зависими от постигането на успех.

Виж още: Съвети за забогатяване от Доналд Тръмп

Голямата новина на учените е, че колкото повече успяваме, толкова по-дълго мозъкът ни задържа необходимата информация, която ще ни помогне да успеем отново.

Как тези изводи се прилагат към бизнеса? Сега вече знаем, че колкото по-често празнуваме успехите си, толкова повече те ще ни застигат - заради начина, по който мозъка ни работи и обработва нагласите ни и процесите на мислене. 

Преди да се появят научните доказателства, много хора смятаха идеята за постоянното изразяване на щастие от постиженията в бизнеса за несериозна. Вече не е така.

Виж още: Стратегия за успех от създателя на "Форд Мустанг"

Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да привлечете успеха с мисленето си:

Старайте се да чувствате успеха, не толкова да се учите от грешките си.

Опитайте да мислите максимално позитивно (в рамките на реалистичната преценка).

Упражнявайте се как да се радвате. Фокусирайте се върху успешните си начинания.

Празнувайте! Покажете на колегите и служителите, че празнувате и малките постижения, за да предизвикате лавина от чувство за задоволство в компанията.

Позитивните коментари са като пари в банката - създават чувство за сигурност. Хората се стараят истински и повече да са това, което са окуражени да бъдат, отколкото това, което се изисква от тях да не бъдат.

Виж още: Как да успявате в бизнеса - 10 съвета от сър Ричард Брансън