Модната библия анализира външността на френската първа дама по време на източноевропейската й обиколка с президента Еманюел Макрон

Източноевропейската обиколка на френския президент Еманюел Макрон беше отразена дори от сп. "Вог", което определя тоалета на съпругата му Брижит в България като най-смелия в досегашните й задгранични визити.

Преди да кацнат във Варна, първата дама на Франция демонстрира дизайна на Никола Гескиер за Louis Vuitton в Австрия и Румъния. 64-годишната Брижит традиционно разчита на френската модна къща за публичните си появи.

Виж още: Нестандартните първи дами на Франция

Роклята, с която се разходи по крайбрежието във Варна на ултрависоки токчета, не изневери на стила й, но привлече допълнително погледите с къдравата украса от пайети над бюста, отбелязва "Вог".

Според списанието вълнообразният детайл вероятно е бил препратка към близкото Черно море, а блещукащите оттенъци на тюркоазено, зелено и кобалтовосиньо са свеж начин за актуализиране на класическото тъмносиньо.

За разлика от посещението си в Брюксел, където беше първата й среща с Брижит Макрон, Деси Радева този път беше заложила не на български дизайнер, а на рокля от италианската модна къща "Долче и Габана".

Докато в резиденция "Евксиноград" течаха официалните разговори, съпругата на президента Румен Радев разходи гостенката си из университетската ботаническа градина и Двореца в Балчик.

Двете първи дами чуха "Марсилезата" в изпълнение на ксилофон, получиха като подарък картини от фонда на архитектурно-парковия комплекс, снимаха се с туристи и обядваха заедно на терасата в крайморско заведение.

Менюто им включваше българско вино плюс разядки като лютеница, кьопоолу, млечна салата и катък с чушки, овче сирене в пергамент, шарени домати и печени чушки от района на Каварна за предястие, бавно печен агнешки бут със зелена салата като основно, а за десерт - малини и къпини върху канапе от кисело мляко в шоколадова чаша.

Във Варна семейство Макрон кацнаха в четвъртък вечерта, когато ги посрещна премиерът Бойко Борисов. На летището Брижит още беше в тъмносинята рокля и сакото с цип от предишната визита.

За септемврийската си корица в друго модно издание, френския "Ел", Брижит Макрон обаче избра сако "Диор" върху бяла тениска и джинси "Сен Лоран".

Източник: "Вог"