Какви са коментарите на модните експерти за дантеления тоалет на Деси Радева в Брюксел от дизайнерката Невена

Първата ни дама се е справила блестящо със своята първа международна светска изява, смятат модни експерти у нас. Десислава Радева изглежда притеснена, но като стил и поведение е превъзходна, коментира след снимките от Брюксел най-успялата "Мис България" Жени Калканджиева по Нова телевизия.

Тя определи тоалета на президентската съпруга като ненатрапчив и премерен, за което допринесъл и неутралният цвят. Роклята беше дело на българската дизайнерка Невена Николова, облякла преди броени дни и някои от гостите за сватбата на Пипа Мидълтън в Лондон.

Тоалетът от френска дантела с "много нежна и красива цветова комбинация от слонова кост и тъмносиньо", похвали и проф. Любомир Стойков.

Виж още: Десислава - новата първа дама на България

Калканджиева беше поканена да коментира първата външнополитическа изява на Радева заедно с бившата говорителка на Външно министерство Бетина Жотева. Двете се обединиха около мнението, че дантелената материя не е изглеждала романтично, което отчетоха като още един плюс.

Дължината на дрехата също била подходяща, за разлика от минироклята "Луи Вютон" на Брижит Макрон - неподходяща както по протокол заради височината на подгъва над коляното, така и заради възрастта на френската първа дама (64). Според проф. Стойков това не й е попречило да бъде много елегантна.

Виж още: Нестандартните първи дами на Франция

Нашата президентша има уникалния шанс да представя българските дизайнери по света, а те на свой ред - да показват творенията си върху стройната й фигура, заключиха Калканджиева и Жотева, която отбеляза:

"Аз видях първата дама на живо на приема на 24 май и съм впечатлена от нея. Тя изглежда изключително добре - висока, слаба, стройна и много представителна."

Не всички у нас обаче са така благосклонни към нея. "При Деси Радева все още липсва стил, усещането да си дама. Аз лично ще я посъветвам не да се примири, а да се смири, защото от поведението й си личи една напрегнатост. Нека си вземе един много добър консултант, който да въведе използването на по-лек, изчистен грим, да полага повече грижи за лицето, защото там има проблеми, да заложи на по-добра прическа, омекотяване на стойката, на поведението като цяло", коментира пред телевизия BIT дизайнерката Албена Александрова.

Деси Радева, която заедно с Мелания Тръмп се извисяваше над останалите първи дами, придружаваше съпруга си за натовската среща на върха в белгийската столица на 25 май и по-късно сподели три снимки от посещението на кралските оранжерии в Лаакен.

Във ВИП групата, която беше приета от кралица Матилда и разгледа музея на Рене Магрит в центъра на Брюксел, бяха още туркинята Емине Ердоган, словенката Мойка Стропник, исландката Тора Маргрет Балдвиндотир, белгийската им домакиня Амери Дербодренгиен и съпругата на генералния секретар на НАТО, норвежката Ингрид Шулеруд-Столтенберг. Сред тях беше и Готие Дестене, който има гей брак с премиера на Люксембург.