Трейлъри и кадри от снимачната площадка на "Последният рицар", който разкрива ролята на трансформърите в историята на човечеството. Към актьорите се присъединява сър Антъни Хопкинс, а филмът е по кината в началото на лятото

Майкъл Бей нямаше намерение да режисира други филми от поредицата "Трансформърс" след "Ера на изтребление" (2014). Сега обаче е отново на линия за финален, пети път с "Трансформърс: Последният рицар", на който е и изпълнителен продуцент.

Виж още: Китай става най-важният кинопазар

В новия филм предстои далеч по-мащабен сблъсък - макар да сме си мислели, че вече сме видели всичко от Майкъл Бей.

Трансформъри отново се изправят срещу трансформъри, но и срещу хората, в чиито ръце е спасяването на света - като Кейд Игър (Марк Уолбърг), британски лорд (Антъни Хопкинс) и университетска преподавателка в Англия (Лора Хадок).

Вторият трейлър разкрива хилядолетна тайна - че години наред трансформърите са били част от човешката цивилизация и са имали ключова роля в най-значимите събития. В миналото ни и тяхната тайна история се крие ключът към бъдещето...

Освен Марк Уолбърг, в актьорския състав от предишния филм се завръща и Станли Тучи, а също така Джон Тортуро, Тайриз Гибсън и Джош Дъмел от първата трилогия.

Ново лице е 15-годишната Исабела Монер, певица и актриса от тийнсериала 100 Things to Do Before High School (100 неща за правене преди гимназията), която е наполовина перуанка.

Към екипа се присъединява и англичанката Лора Хадок (сериала "Демоните на Да Винчи"), която наскоро роди първо дете на съпруга си Сам Клафлин ("Игрите на глада"). Героинята й преподава в Оксфорд.

Тук тя партнира на звездата Марк Уолбърг, когото виждаме с меч в ръка на кадър от снимачната площадка.

В подгряващия трейлър, пуснат още с края на снимачния период, задкадровият глас на Антъни Хопкинс нарежда:

"От векове се смята, че победата е непостижима без саможертва. Два вида във война - плът срещу метал. Оптимус Прайм ни изостави. При 100 милиарда трилиона планети в Космоса сигурно ви се иска да знаете защо продължават да идват все тук."

Сюжетът ни връща назад в историята, за да научим как Оптимус Прайм узнава, че е виновен за гибелта на родната си планета Кибертрон. На Земята е скрит артефакт, който би я върнал към живот, но хората и роботите са във война още от древни времена...

Първите разпространени кадри проследяваха кървави моменти от човешката история, наситени с насилие и страдание: средновековни войници, които дирят път в гората, рицари със запалени стрели, зората на нацизма в Европа.

В същото време останките на Оптимус Прайм се носят в безтегловност в Космоса, предвещавайки нови тежки времена за човечеството. Той обаче се очаква да възкръсне, а плакатът за филма призовава да преосмислим героите си...

"Трансформърс: Последният рицар" се чака по кината в самото начало на лятото, от 23 юни, на 3D, шестата част е насрочена за лято 2019, а догодина се очаква и самостоятелен филм за Бъмбълби.