Извънземна инвазия чрез популярни аркадни игри като Pac-Man е тема на новия филм с Адам Сандлър, чийто първи трейлър вече е налице

Днешните видеоигри са все по-реалистични, но силно пикселираните им предшественици от 80-те също имат място в сърцата на геймърите.

Предстои да си ги припомним още това лято с филма "Пиксели", където Адам Сандлър, Джош Гад и Питър Динклидж са бивши геймъри, призовани от US президента (Кевин Джеймс) да сразят извънземни нашественици.

Причината - през 1982-ра от НАСА изпращат в Космоса капсула, която трябва да представи постиженията на човечеството пред чуждите цивилизации.

Посланието трябва да е мирно, но се оказва, че инопланетяните са възприели класическите аркадни игри като акт на агресия - и атакуват Земята с гигантски копия на Pac-Man, Donkey Kong, Centipede, Galaga и Space Invaders...

Виж още: "Дисни" с нова 3D анимация за геймъри

Режисьор е Крис Кълъмбъс, заснел "Сам вкъщи" и продължението му с Маколи Кълкин, както и първите два филма от поредицата за Хари Потър.

Той е известен и с работата си като сценарист, още от хорър комедията "Гремлини" (1984), а сред постиженията му като продуцент е номинацията за "Оскар" на "Южнячки" (2011).

"Пиксели", продукция на "Сони пикчърс", излиза по кината в разгара на лятото, на 24 юли.

Източник: Bulevard.bg