"Разбивачът Ралф" се чака в кината в началото на ноември - ето подробности и трейлър

Новата детска анимация на "Дисни" хвърля носталгичен поглед към героите от зората на гейм индустрията - като ги пренася на 3D.

Режисьор е носителят на "Еми" Рич Мур, работил по хитови рисувани сериали като "Семейство Симпсън" и "Футурама", който обяснява какво го е привлякло към проекта:

"Съвсем обикновен персонаж от 8-битова видеоигра се изправя пред сложен въпрос: няма ли друго в живота, освен ролята, за която е предназначен? Докато нашият герой търси отговора на този въпрос, се озоваваме в три визуално забележителни свята, от

три различни видеоигри - нещо, което не е правено досега...

Разбивачът Ралф (Wreck-It Ralph, с гласа на Джон Райли) е злодей от класическа аркадна игра, твърдо решен да докаже, че може да бъде като добрия - Феликс Оправяча (Fix-It Felix Jr.), който ремонтира разрушенията, нанесени от Ралф.

За да се превърне в герой, той влиза в новата стрелкова игра Hero's Duty, "шутър от първо лице", където бойната сержант Калхун (озвучена от Джейн Линч, "Клуб Веселие") е изправена пред извънземно нашествие на кибербуболечки.

Скоро обаче Ралф съсипва всичко и случайно освобождава смъртоносен враг, който заплашва целия свят на компютърните игри. Единствената му надежда остава малката Ванелопе фон Шуиц (Сара Силвърман) от Sugar Rush - състезателна игра със захаросани картинги...

"Дисни" са уредили с епизодични роли и гост-звезди от култови за геймърите заглавия като Pac-Man, Sonic the Hedgehog, Super Mario Bros, Street Fighter.

Старите видеоигри не за първи път са тема на "Дисни" - "Трон" от 1982-ра стана крайъгълен камък в развитието на компютърната анимация и през 2010 г. имаше продължение, отново с участието на Джеф Бриджис и със саундтрак от "Дафт пънк".