След концерта на Иглесиас-старши организаторите разкриха и какво е било менюто му у нас

Ветеранът, който догодина навършва 70, пожелал да му готвят в импровизирана кухня зад сцената, за да може храната да му бъде сервирана броени минути след приготвянето й.

Иглесиас държал лично да одобри готвачите, които ще погрижат за менюто му, и накрая избрал ресторант Te Quiero, където имали дълъг професионален стаж в родната му Испания.

Майсторите готвили цял следобед в "Арена Армеец" специалитети от иберийската и световната кухня, които трябвало да бъдат сервирани в китайски порцелан със сребърни прибори.

Певецът много държал да му бъдат поднесени гъши дроб и френско "бейби петле", както и стекове от рядкото телешко бонфиле от Кобе.

Менюто му включвало още салати с морски дарове, домати с прясна биволска моцарела (Бурата), както и няколко различни видове супи.

След двучасовия си концерт в "Арена Армеец" Хулио Иглесиас се срещнал с посланика на Испания и българската си колежка Лили Иванова.

Най-продаваният испаноезичен изпълнител в света с 45-годишна сценична кариера беше у нас за пети път. Той е гостувал по Черноморието ни още в началото на 70-те, когато на Слънчев бряг се провежда международния фестивал "Златният Орфей".