Малко след като филмовата гилдия я определи за най-добра главна актриса, Ваня Цветкова оглави и онлайн анкета за любимка на тв публиката

Ваня Цветкова, като корумпираната съдийка Таня Стоева, и Калин Сърменов, който в "Седем часа разлика" й партнира в ролята на демоничния престъпен бос Михаил Михайлов-Милото, събират най-много гласове в допитването на Сериалите.БГ.

При дамите второ място с 10% си поделят Яна Маринова и Радина Кърджилова от приключилия в началото на тази седмица "Стъклен дом".

Сърменов пък изпреварва само с един процент трима свои колеги, популярни с други сериали - Асен Блатечки от "Стъклен дом", Захари Бахаров и Мариан Вълев от "Под прикритие".

При сериалите води именно "Под прикритие" на БНТ, който събира 31% от гласовете пред комедийния "Столичани в повече" (22%), "Стъклен дом" (14%) и "Седем часа разлика" (13%).

С ролята си в "Столичани в повече", отличен от журито за сценария, ветеранката Стоянка Мутафова се нарежда на трето място в анкетата за най-любимите тв актриси, заедно с Милица Гладнишка като Мими, жената на домоуправителя от "Етажна собственост"

На медийния фестивал "Медиямикс" в Албена награди за българските сериали бяха раздадени и от професионално жури.

Освен за актьор и актриса, поредиците на Би Ти Ви спечелиха в категориите за оригинален сценарий ("Столичани в повече") и най-добър кастинг ("Стъклен дом").

От Нова телевизия се похвалиха с призове за най-добра режисура ("Отплата") и продуктово позициониране - за "Етажна собственост", който е вторият по популярност комедиен сериал след "Столичаните".

"Отплата" беше отличен за режисура, но в зрителската класация е шести, като събира едва 3%, двойно по-малко от комедийния "Домашен арест"

Специална награда от "Медиамикс" - за принос в развитието на комуникация и бизнес между страните - получи продуцентът Георги Тошев за проектите "Другата България" и "НепознатиТЕ".

И според журито номер 1 сред общо деветте български сериала е "Под прикритие", който взе още две отличия - за музикално оформление и операторска работа, а в момента върви отново по "Фокс крайм".

Церемонията ще бъде излъчена по БНТ1 тази събота, 16 юни, от 16,55 ч.