Лекциите, част от инициативата на телекома "Интернет за всички", са в рамките на Софийския фестивал на науката

Над 1000 ученици от I до VII клас се запознават с рисковете, които може да крие сърфирането в глобалната мрежа, на специално организирани от "Мтел" обучения по време на Софийския фестивал на науката (14-17 май).

Лекциите са част от инициативата "Интернет за всички" на телекома, която се ортанизира за втора година и цели да запознае младите хора у нас с безопасното използване на интернет и съвременните технологии.

По време на обученията децата ще разберат как е създадена Мрежата, как да ползват интернет, за да търсят различна информация и научават нови неща и за какво е необходимо да внимават. Ще научат и как да се предпазват от вируси и други зловредни програми, а също и как да защитават своите лични данни.

След презентацията, представена от Марина Маринова от Център за забавна математика, децата ще посетят "Mтел Digital Cafe" за практически упражнения върху най-различни видове устройства, предоставени от "Мтел".

Освен "Mтел Digital Cafe", което е отворено за гостите на фестивала, "Мтел" подсигури и безплатен Wi-Fi, който покрива всички сцени в театър "София", както и шатрите в парка "Заимов", където текат множеството експерименти, кръжоци и изложби.

Софийският фестивал на науката е организиран за пети път от Британския съвет под патронажа на Министерството на образованието и науката и в партньорство с "Мтел". Тазгодишната програма събира учени от България, Великобритания, Ирландия, Полша и Испания, които показват красотата на науката.

Източник: Мтел