Онлайн туристически портал прави международна класация за най-дружелюбните към туристи страни

Когато пътуваме в чужбина, една от важните особености, които правят престоя ни приятен е госоприемността на местните. Датският туристически интернет Momondo.com е решил да измери кои са най-дружелюбните към туристи страни.

За целта те провели анкета сред над 15 хил. пътешественици на възраст от 18 до 65 години от САЩ, Великобритания, Русия, Франция, Германия, Испания, Италия, Холандия, Дания, Швеция, Норвегия, Финландия, Португалия и Китай. Туристите от всяка страна давали различни отговори.

Виж още: Най-добрите (и най-лошите) градове за туристите

В общите резултати най-добре са се представили Испания, Италия и САЩ. Повечето западни страни поставили Русия в дъното на класацията, но пък за сметка на това самите руснаци си отделят първото място с 38% от гласовете. Най-положителни резултати извън границите си страната получила в Китай и Турция, където 4% от анкетираните посочили Руската федерация като най-приветливата и дружелюбна дестинация.

"Ниският рейтинг на нашата страна го отдаваме на това, че малко чужди туристи могат да дойдат в Русия, най-вече заради строгите изисквания за виза и високите цени", споделя Ирина Риабовол от "Момондо" Русия.

Самата класация на най-дружелюбните страни сред руснаците изглежда по този начин:

1. Русия (38% от гласовете)
2. Турция (18%)
3. Италия и Испания (по 16%)
4. Китай (14%)
5. Франция (8%)
6. Финландия и Германия (7%)
7. САЩ и Португалия (по 4%)
8. Дания (3%)
9. Холандия (2%)

Източник: Lenty.Ru