Британският ежедневник посвещава статия на българския нападател преди мача на неговия "Монако" срещу "Арсенал"

Проблемът с Димитър Бербатов е, че винаги искаш още малко от него. Така започва материалът, който британският "Дейли мейл" отдели на най-добрия български футболист заради двубоя между неговия "Монако" и лондонския "Арсенал" от 1/8-финалите на Шампионската лига тази вечер.

За таланта на Бербатов и това, което не достига

"Просто си представете колко добър щеше да бъде Бербатов, ако се стараеше повече или се втурваше на спринт. Тези, които го познават най-отблизо и са му помогнали в развитието - като Мартин Йол, обаче са напълно доволни от темперамента му. За тях Бербатов просто е различен от останалите", продължава авторът Мат Барлоу.

Вероятно той разбира енигмата по-добре от останалите или вижда холандски следи в играта на Димитър. Бербатов се е опитвал от малък до подражава на Марко ван Бастен, а също така има и наподобява Денис Бергкамп в контрола на топката, визията за играта и използването на пространството.

Ако футболът е изцяло за забавление, Бербатов е истинският принц. Но той никога не стана новият Кантона, въпреки че Фъргюсън се надяваше на това, когато плати 30 милиона паунда. Бербатов има същото внушително присъствие, физически данни и технически умения, но без способността да решава важните моменти в наистина великите мачове.

В "Монако"

Той има въображението да бъде матине идол със своята елегантност, така че Монте Карло е неговото място. Често играе, като че ли е завързал наметало върху раменете си и не иска да го оцапа в калта. За над 30-годишен нападател, който няма желание да се върне в родната си България, това изглежда като точния избор.

"Той е много важен за нас. Неговата визия за играта и техническите му качества са очевидни. А също така харесва "Монако" и се интегрира добре. Съотборниците му го харесват. Добре е за него, добре е и за нас", казва вицепрезидентът на клуба Вадим Василиев.

Неслучайно и клубът използва лика му върху постерите, с които призовава да се купуват билети за неделното дерби с ПСЖ.

Той все още има боксофис блясък особено за един клуб, който се промени доста и позволи някои от големите си лица да напуснат. Също така, със своите шест точни попадения във френската Лига 1, Бербатов е може би най-близкото нещо, на което Леонардо Жардим може да разчита да бележи голове. Отборът като цяло е намерил противниковата мрежа общо 26 пъти от началото на сезона.

"Монако", четвърти във френското първенство, достигна до 1/8-финалите в Шампионската лига, побеждавайки в своята група с едва четири отбелязани гола. Миналата година Бербатов отбеляза шест попадения в общо 12 мача, след като дойде от "Фулъм". И все пак той допринася за играта, и все пак искате повече от него, заключава таблоидът.