Кубрат Пулев е втори в класацията на 10-те най-добри боксьори в тежка категория на американския сайт "Бличър Рипорт". Пред българина е само световният шампион Владимир Кличко, с когото ще се срещнат на ринга в Хамбург на 15 ноември

"Мачът между тях е точно това , което феновете чакат от години. Пулев има физическите данни да застане пред шампиона и техническите умения да го свали с прав удар или круше. На него все пак се гледа, като на аутсайдер преди мача, но той има достатъчно шанс да направи срещата интригуваща и е считан за най-трудния съперник на Кличко от години насам", казват от "Бличър Рипорт", цитирани от официалната страница на Кубрат Пулев във "Фейсбук".

Интересно е, че зад Пулев в класацията остава Бърмейн Стивърн , който държи световната титла WBC. Канадецът взе пояса, след като той бе овакантен от Витали Кличко, но за всички е ясно, че не може да се сравнява нито с Владимир, нито с Кобрата.

Едва 8-и в класацията пък е Деонтей Уайлдър, от когото американците чакат да стане следващата голяма звезда в тежка категория.

Подготовката на Кличко

Междувременно Кличко се оплака от снега в Австрия, където е на лагер. "Досега всичко върви по план. Имахме малко проблеми с времето, заваля първият сняг. Да дойдеш от Маями в Австрия е голяма промяна, но засега не влияе негативно на лагера. Всички са мотивирани и има позитивна атмосфера тук. Вижте сами", написа Кличко и публикува няколко снимки от лагера си. 

Всички от щаба му пък носят тениски с надпис "Провалът не е опция".

В САЩ пък се появиха информации, че Кличко вече мисли за мача си след Пулев. Според сайта Sweet Science мениджърът на Владимир – Бернд Бьонте, се опитва да уреди мач на шампиона в Ню Йорк. Кличко отдавна иска да се бие пак в САЩ, а Бьонте проучвал възможностите за дата и място на срещата.

Програмата за 15 ноември

Двубоят в тежка категория между Яго Киладзе (21-1, 14 нокаута) и Бьорн Блашке (9-3-1, 5 нокаута) ще открие боксовата гала вечер в Хамбург на 15 ноември, черешката в която ще бъде мегасблъсъка между световния шампион в супертежка категория Владимир Кличко и официалния претендент на IBF Кубрат Пулев, пише Sportal.bg

Мачът между грузинеца с руски паспорт и 36-годишния германец ще бъде в 8 рунда. След тях на ринга в "О2 Арена" ще се качи бившият европейски шампион в полутежката категория Едуард Гюткнехк (25-3-1, 9 нокаута), който ще се бори за трети път със своя сънародник Кристиан Павлак (6-1-20, 11 нокаута). 

Първите два мача помежду им бяха доста напечени, като и в двата случая победата отиде на сметката на Едуард. Непосредствено преди Пулев и Кличко на ринга ще излязат непобедените - германезът Майк Уолш (13-0, 8 нокаута) и двуметровият швед Адриан Гарнет (6-0, 5 нокаута). Последният е бил спаринг партньор на Кубрат Пулев в хода на подготовката му са сблъсъка с Кличко.

Хейдън Пенетиър няма да гледа мъжа си

Американската актриса Хейдън Пенетиър за Нова година ще подари дъщеря на световния шампион по бокс за професионалисти в тежка категория Владимир Кличко, пише Sportal.bg

Бремената кинозвезда води активен живот: пътешества, участва във фотосесии, снима се в музикалния сериал "Нешвил". 

Хейдън Пенетиър даде голямо интервю за украински вестник, в което говори за много неща - от политическата обстановка в Украйна до своя четириног домашен любимец Кал (куче без порода, което Хейдън го прибира от улицата - бел. на пр.). 

На въпрос на украинския журналист: "Ще ходите ли на мача на своя годеник в Хамбург?", Хейдън Пенетиър отговори: Боя на 15 ноември, разбира се, ще го гледам, но не в Германия.