Тийзър за втората част на "Зазоряване", в който семейство Кълън се изправят срещу цялата мощ на клана Волтури, за да защитят новородената Ренесме

Тук виждаме Маги Грейс ("Изгубени") в ролята на Ирина плюс още куп други вампири от цял свят, които се присъединяват към последния "Здрач". Повечето от тях пристигат на гости при Бела и Едуард, за да свидетелстват, че дъщеря им е уникална и няма нищо общо с темата табу в техния свят - децата вампири, неконтролируеми в своята свирепост... Ще успеят ли обаче всички те да убедят управляващите Аро, Марк, Кай и тяхната свита?

Режисьор отново е Бил Кондън ("Мечтателки"), а тези, които са чели романите на Стефани Майър, са наясно какъв ще е изходът от този романтичен епос: "И заживели щастливо..."

Това е и първият от общо петте филма в сагата с вампирката Бела - вече по-силна от всякога и открила в себе си способности, които могат да й помогнат да защити близките си от надвисналата заплаха. А 25-те милиона долара хонорар за финалните два филма превърнаха Кристен Стюарт в най-скъпоплатената актриса през последната година.

В кината през ноември 2012