Дженифър Уестфелд, позната от сериала "Дневникът на една бременна", е сценаристка, режисьорка и изпълнителка на главната роля в "Приятели с деца"

В комедията "Приятели с деца” Адам Скот (Джейсън) и Дженифър Уестфелд (Джули) влизат в ролята на типични несемейни жители на Манхатън, малко над 30-те си години. Те са първи от студентските години, живеят в една и съща сграда, имат си безрезервно доверие и помежду им няма дори капчица привличане.

Техните най-близки приятели са две семейни двойки: забавните Лесли и Алекс (Мая Рудолф и Крис О’Дауд), които имат две деца, и сексапилните Бен и Миси (Джон Хам и Кристен Уиг), на които току-що им се е родило бебе.

Забързани и изцяло погълнати от задълженията си на родители, приятелите им се променят до неузнаваемост, а Джули и Джейсън искат да вярват, че романтиката в живота на една двойка може да се съхрани въпреки децата... Затова взимат решение да имат дете и заедно да опитат да победят системата - през половината време ще бъдат с малчугана, а през другата половина ще се отдават на леки и неангажиращи любовни преживявания.

Те стават най-компетентните, оправни и любящи несемейни, необвързани родители и започват да ходят поотделно с други хора.

Джейсън се среща с Мериджейн (Меган Фокс), танцьорка от Бродуей, която е неговият идеал за физическа красота, а Лесли запознава Джули с Кърт (Едуард Бърнс) - жизнерадостен, висок, невъзможно мил и наскоро разведен баща на две деца...

Филмът излиза по кината у нас от 13 юли 2012