Твърди се, че за да поддържат външния си вид, мъжете отделят близо час и половина на ден, като харчат за това дори повече от нежните си половинки - а това е тема, достойна за документален филм!

Уил Арнет и Джейсън Бейтман, братята от сериала "Развитие в застой" (Arrested Development, по Би Ти Ви комеди) са не само актьори, но и изпълнителни продуценти в новия документален филм на Морган Спърлок Mansome.

Заглавието е комбинация от man (мъж) и handsome (хубав), а премиерата бе на кинофестивала Трайбека в Ню Йорк през април 2012 г.

Режисьорът, нашумял с номинирания за "Оскар" документален експеримент "Порция "Гигант" (Super Size Me), посвещава новата си творба на мъжката красота през XXI век - и нейното поддържане.

Екипът обикаля традиционни бръснарници и модерни козметични салони из целите Съединени щати, като дори отскача до Европа за международното състезание по брадатост в Австрия.

Подходът им към темата, естествено, е наситен и с много хумор, което се гарантира и от появата на актуалния през последните години комик Зак Галифианакис.