Как мина вашата великденската ваканция? Със сигурност не е била изпълнена с толкова много екшън, както в новия филм с Мел Гибсън

След индианския "Апокалипто" звездата от "Смело сърце" и "Смъртоносно оръжие" снима отново в Мексико съвременен екшън, който разкрива на света тъмните страни на зловещ и неуспешен социален експеримент, заснет с типичните за актьора нотки на черен хумор.

В "Как прекарах лятната ваканция", който излиза по кината у нас от 11 май 2012, той е шофьор, току-що е прекарал стока за милиони, което ще му позволи хубава и безгрижна лятна ваканция на някой остров. Добра идея, която обаче изчезва с южния вятър - буквално.

Следва автомобилна гонка с главоломна скорост, преследване от американски граничен патрул и силово преминаване през граничната бразда... в Мексико.

Задържан от мексиканските власти, той е изпратен в затвора с най-тежък режим - "Ел Пуеблито", където намира неочаквана подкрепа от 10-годишно хлапе (Кевин Ернандес)... Светът на „Ел Пуеблито” е суров и безскрупулен, "университет по престъпност” - кошмар от насилие, корупция и пренаселеност.

С официалното название Център за социална реадаптация, той е построен през 1956 г. в Тихуана за 2000 затворници като нов експеримент в превъзпитанието, който обаче тотално се обърква. Идеята е, че допускането на семействата на затворниците да се присъединят към тях ще помогне за евентуална нова нагласа на престъпниците към външния свят... или поне така са си мислили навремето.