Актьорът Хаф "Тор" Бьорнсен успя да пренесе 9-метрова дървена трупа, тежаща 650 кг на 5 крачки разстояние

Исландския актьор Хаф "Тор" Бьорнсен, който доби популярност с ролята си на Грегър Клегейн - Планината в хитовия сериал "Игра на тронове" успя да подобри рекорд на 1000 години в силово състезание в Норвегия.

Бьорнсен успя да подобри постижението на надпреварата в норвежкия ски курорт Ферор преди седмица. Актьорът от "Игра на тронове" вдига на раменете си 9-метрова дървена трупа, тежаща 650 кг, с която е трябвало да направи пет крачки.

Всичко тръгва от легендата за викинга Орм Сторулфсон, който успява да пренесе такава трупа, но на три крачки, като след това историята твърди, че гръбнакът му се чупи. Викингите били първите, които се заселили в Исландия и затова Бьорнсен има право да участва в надпреварата.

След като бе обявен за най-силния мъж на Стария континент миналата седмица, 26-годишният Бьорнсен ще се бори за признанието за Най-силен мъж в света. Бьорнсен е бивш баскетболист, но получава контузия, която го принуждава да прекрати спортната си кариера. Тогава се насочва към актьорството.

Следващата цел на Бьорнсен е да спечели титлата "Най-силен мъж на света".