Какво ще направите, ако с половинката си влезете в киносалон пълен с рокери?

Дискриминацията е един от основните проблеми на съвременното общество. Дали ще е на основа пол, сексуална ориентация, раса, етнос, възраст или нещо друго, значение особено няма. Тя затваря кръгозора ни и ни пречи да открием интересни нови неща за другите, пречи ни да възприемем чуждата гледна точка.

"Карлсберг" се изправя срещу този проблем, представяйки ни една не чак толкова типична дискриминация. От компанията правят малък експеримент. В едно белгийско кино те поставят 148 големи и страшни рокера в киносалон за 150 души. Последните две свободни места се продават на различни двойки.

Когато двойките влизат в салона и виждат множеството рокери, най-често си излизат. Тези, които остават пък, са посрещнати с аплодисменти и приятелски подадена бира от татуираните и страшни на вид мъже. Защото има неща, които са по-големи от дискриминацията.

Рекламата не е нова, но въпреки това е актуална и до днес. В българското общество дискриминацията, некоректното отношение към различните е дълбоко вкоренено и когато успеем да се освободим от този проблем, ще имаме шанс да просперираме. И дотогава и рекламата на "Карлсберг" ще е актуална.