След "Преди изгрев" (1995) и продължението му "Преди залез" (2004) режисьорът Ричард Линклейтър довършва трилогията за Ханк и Селин

"Преди полунощ" (2013) представя техните герои като двойка, която отглежда своите дъщери близначки. Действието се развива 18 години след запознанството между американеца и французойката, които тогава прекараха романтични часове във Виена, а девет години по-късно се срещнаха в Париж.

Сега Джеси (Хоук) се опитва да поддържа отношения с Ханк, негов син от първия му брак, но връзката им е обтегната, въпреки че тийнейджърът е прекарал цялото лято при новото семейство на баща си на гръцкия полуостров Пелопонес. Междувременно Селин (Делпи) трябва да вземе трудно решение за своята кариера.

Първият филм спечели "Сребърна мечка" от Берлинале за режисурата на Линклейтър, а тандемът Хоук-Делпи бе номиниран за кинонаградите на MTV в категорията за екранна целувка. Продължението им донесе номинация за "Оскар" с адаптирания сценарий, на който режисьорът и двамата актьори са съавтори, както и в "Преди полунощ", спряган за един от фаворитите в сезона на наградите.

Прожекции на фестивала So Independent 2013:
26 октомври, кино "Люмиер", 18,30 ч.
29 октомври, "Синема сити Парадайз", 19 ч.
31 октомври, кино "Одеон", 20,30 ч.