Българската премиера на Into the Mind е с ексклузивни прожекции този четвъртък, 3 октомври, в София и Варна

В средата на септември продукцията на "Шерпас синема" бе отличена като филм на годината от най-престижния фестивал за ски-продукции IF3 в Монреал. Into the Mind, който едновременно ни кара да настръхнем и да се замислим, е описван като визуален размисъл; опит за философски портрет на човечеството чрез познанието, предадено между ментори и настоящи състезатели в екстремни дисциплини като ски, сноуборд, сърф и каяк.

Into the Mind е разказ за силите, които ни карат да преодоляваме предизвикателствата, оправдават рисковете и правят планината толкова привлекателна и пристрастряваща, обясняват създателите му и призовават да размием границите между сън и реалност, за да възприемем света чрез съзнанието и на другите - или, по думите на Буда: "Умът е всичко. Превръщаме се в онова, за което се мислим." Това е филм за процеса на превръщането.

Световното турне на филма започна на 28 септември, като у нас са планирани две лимитирани прожекции на 3 октомври, четвъртък, от 20 ч. в Аула Максима на УАСГ в София и зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна. Билетите са с цена 8/10 лв. Българската премиера се организира от Gnarly House SWITCH, БАССЕС и 3inSpirit, подкрепена от Jägermeister, Boardshop и G-Form.

Компанията Sherpas Cinema е смятана за новатор в заснемането на филми за различни екстремни спортове. Карането на ски по склоновете на най-високите и опасни планини прелива в актуални теми за всеки съвременнен човек като проблемите на околната среда и промените в климата. Предишният филм на американците беше All.I.Can, който също получи награди на международни фестивали.

Into the Mind е сниман в няколко държави - канадските провинции Британска Колумбия и Алберта, националния парк Денали в US щата Аляска, Швейцария, Боливия, Непал и Коста Рика. Вижте още кадри в по-дългата, предварителна версия на трейлъра.