"Направете го по-тактически... черен", разпорежда се Майкъл Кийтън, оригиналният Батман от филмите на Тим Бъртън, само че в нова роля - като злия шеф на "Омникорп" Реймънд Селърс в римейка на "Робокоп"

Оригиналният Робокоп, в цвят "сребрист металик", се появи през 1987 г. във фантастиката на Пол Верховен, последван от две продължения и дори тв сериал през 90-те. В първия филм, смятан днес за кинокласика, го играеше Питър Уелър, а сега - Джоел Кинаман (сериала The Killing), който се превъплъщава в полицая Алекс Мърфи.

Героят му е пострадал фатално при изпълнение на служебните си задължения, но за негов късмет - или за нещастие - роботиката в бъдещето, през 2028 г., е доста напреднала и мощна корпорация изпробва върху него нова технология, като го превръща в киборг с човешко лице... повече напомнящ за Дарт Вейдър, отколкото за Батман.

В актуалната версия, която се чака по кината у нас на 7 февруари 2014 г., участват още Гари Олдман, Самюъл Джаксън, Джей Барушел, Аби Корниш. Припомнете си оригинала на 14 септември по AXN от 14,35 ч.