... е римейк на филма по дебютния му роман "Кери" и пристига по кината у нас заедно със световната си премиера на 18 октомври

Титулната героиня, която в "Кери" на Брайън де Палма, от 1976 г., се игра от Сиси Спейсик, сега е поверена на Клоуи Грейс Мориц (от Kick Ass и актуалното му продължение). "Постарах се да играя по начин, който никога досега не съм опитвала. Аз съм от онзи тип актьори, които обикновено много бързо започват да се смеят и шегуват, след като току-що са плакали пред камерата. В "Кери" обаче опитах да остана в образа и да съм постоянно в мрачно настроение", коментира Клоуи пред сп. "Найлон" и допълва:

"На снимачната площадка бях Кери през цялото време. Това беше едно от най-хубавите преживявания в живота ми, но също така и едно от най-мрачните. Страх ме е да видя филма, защото в него съм по-уязвима от когато и да било."

Джулиан Мур пък се превъплъщава в нейната самотна фанатична майка, обсебена от религиозни мисли и ограничения. Пред сп. "Ентъртейнмънт уикли" актрисата коментира, че героинята й Маргарет Уайт е жена с очевидно психично разстройство: "Най-тъжното в случая според мен е, че заради тази болест едно невинно дете е в плен на човек със сериозно заболяване. И тук на преден план излиза връзката между майка и дъщеря. Искахме да покажем тази връзка като максимално значима, независимо че е ужасна и разрушителна."

Огнени стихии, мощни експлозии и зрелищни демонстрации на телекинетичните способности на Кери ще разтърсят зрителите пред големия екран, които се осмелят се да се докоснат до света на две жени, отхвърлени от обществото заради неспособността им да се впишат в неговите норми и изисквания.

Филмът е под режисурата на Кимбърли Пиърс ("Момчетата не плачат"), а сценарият е поверен на Роберто Агире-Сакаса (сериалът "Клуб "Веселие"). В актьорския състав са още Джуди Гриър (от сериалите "Двама мъже и половина" и "Как се запознах с майка ви"), Габриел Уайлд ("Тримата мускетари"), Порша Дабълдей ("Бунт на младостта", "Legend of the Mummy), Аксел Ръсел ("Хроники") и Синтия Престън (от сериала "Колеги гадняри").

Припомнете си и трейлъра за оригиналната екранизация, където е филмовият дебют на Джон Траволта.