Първият сезон на "Революция" бе отличен на наградите "Сатурн 2013", присъждани за постижения в научнофантастичното, фентъзи и хорър киното

"Революция" (Revolution), излъчван по Ен Би Си, беше обявен за най-добрия сериал по големите тв мрежи, докато "Живите мъртви" спечели сред излъчваните по кабелните канали, а "Тийн вълк" на MTV е номер 1 при младежката аудитория.

В главните роли в "Революция" виждаме Били Бърк (бащата на Бела от "Здрач", тук чичо на младата Чарли / Трейси Спиридакос), Елизабет Мичъл от "Изгубени", Джанкарло Еспозито от "В обувките на Сатаната". Героите им населяват един постапокалиптичен свят след разпадането на САЩ, 15 години след внезапното спиране на електричеството и угасването на всички електронни устройства.

Изпълнителен продуцент е Джей Джей Ейбрамс ("Изгубени"), а пилотният епизод е режисиран от Джон Фавро ("Железният човек"), но основната фигура тук е създателят на "Революция" Ерик Крипке, известен и със сериала "Свръхестествено".

Виж и кратък клип с актрисата от гръцки произход Трейси Спиридакос в ролята на Чарли, също номинирана за наградите "Сатурн".