Датският режисьор Нилс Арден Оплев отново работи с актрисата от филма си "Момичето с татуирания дракон", чиято героиня и тук е поела по пътя на отмъщението, подобно на Лисбет Саландер.

"Кръв за кръв" (Dead Man Down, по кината у нас от 8 март) се разгръща около една любовна история в престъпния подземен свят на Ню Йорк. Виктор (Колин Фарел) е дясната ръка на престъпния бос Алфонс (Терънс Хауърд), изправен пред неизвестен враг, който систематично избива неговите бандити и го дразни със заплашителни бележки.

Дарси (Доминик Купър) е приятел на Виктор, който също работи за Алфонс и е вманиачен да открие кой стои зад убийствата, за да спечели благоразположението на шефа си и да се издигне в организацията.

Насред всичко това Виктор среща Беатрис (Нооми Рапас) - загадъчна французойка, която живее с майка си Валентин (Изабел Юпер) в сградата срещу неговия блок. Постепенно младата жена го привлича все повече, докато той не открива, че Беатрис всъщност е жертва на престъпление, която търси разплата - и за целта се нуждае от неговата помощ.

Скоро обаче Беатрис открива, че Виктор също иска да отмъсти за смъртта на съпругата и малката им дъщеря отпреди няколко години. Когато двамата, обсебени от мисълта за възмездие, се събират, тяхната наситена връзка води до изпълнението на брутален план за наказание....

Трейлърът е озвучен с Shine On You Crazy Diamond на "Пинк Флойд", но в изпълнението на Кендра Морис, която издава цял албум с кавърверсии тази пролет.