Още от сериала му "Двама мъже и половина", както и в новия - "Психаротерапия", го виждаме често в леглото, и то с различни жени. Сега той отново играе себе си в "Страшен филм-5", по кината от 19 април

Чарли Шийн напоследък се показва особено загрижен към Линдзи Лоън, която привлича неприятностите като магнит. Миналата есен той отдели 100 хил. долара, за да й помогне да си плати дълговете - и обясни, че просто възстановява справедливостта, тъй като нейният хонорар от "Страшен филм-5" бил двойно по-нисък от неговия (четвърт милион за един снимачен ден). Останалата част от възнаграждението му също отишло за благотворителност, а самата Линдзи се отблагодарява, като гостува в новия му сериал "Психаротерапия" - където пак ще играе себе си, обвързана с Чарли.

Иначе в "Страшен филм-5" участват и други звезди като Майк Тайсън, Хедър Локлиър, Кейт Уолш, а пародиите са вдъхновени от филми като "Генезис“, "Черният лебед", "Възходът на планетата на маймуните" и Paranormal Activity. Главни герои са Дан (Саймън Рекс) и Джоуди (Ашли Тисдейл), които забелязват странни явления, след като се прибират у дома с новороденото си бебе Ейдън.

Когато хаосът оказва влияние върху работата на Джоуди като балерина - и кариерата на Дан като изследовател на маймуни, - те си дават сметка, че семейството им е преследвано от зъл демон. С помощта на дипломирани експерти (и многобройни камери) младите родители трябва да намерят начин да се отърват от него, преди да е станало късно...

Режисьор е Малкълм Лий (сериала "Всички мразят Крис"), който работи в екип с Дейвид Зукър, създател на комедии като "Има ли пилот в самолета?“ и поредицата "Голо оръжие“. Ветеранът е сценарист и режисьор на предишните два "страшни филма", а тук съавтор на сценария и продуцент.