В древни времена астролозите са боравели с още една зодия. Те наричали тринайсетата зодия "Паяк", като й отреждали периода между 16 май и 12 юни.

Зодия Паяк е била известна още в древна Гърция. Със зодията са боравели и жреците на друидите. Знакът е бил заличен в Римската империя. Считали, не без основание, че този знак е опасен и зловещ. Защото родените под знака на Паяка винаги поднасяли на околните непредсказуеми изненади.

Смята се, че зодия Паяк е под властта на Луната с цялата нейна променливост и непостоянство. Символът на тази зодия бил мистичният Келтски кръст, смятан за символ на Земята. 

Виж още: Съвършеният сексуален партньор според зодията

В наши дни зодията Паяк представлява една мистериозна и мрачна загадка - твърде нерационална и неправдоподобна, защото и до днес в интервала между 16 май и 12 юли се раждат хора, които нормалният човешки разум не може да проумее докрай. 

Този тип хора все още минават за вълшебници, магове и гениални творци. Родените под този знак винаги имат странна, необикновена съдба, белязана понякога от резки, направо невероятни обрати.

Виж още: В какво всяка една зодия е най

В съвременната астрологична литература не можете да намерите и едно-единствено изречение за тази тайнствена тринайсета зодия. Рядко се срещат само намеци за някаква "забранена зодия". Само в някои апокрифи може да се намери цялата истина по въпроса. 

Източник: tribali.info