Според древните египтяни всеки човек носи в себе си част от характера на даден бог или богиня

Кой или коя е твоята, можеш да разбереш сега, като проследиш египетския зодиак и сравниш датата си на раждане. И така…

Анубис (18 февруари – 2 март)

Анубис е богът на мъртвите и съдия на всички богове. Дамите родини под покровителството на Анубис се отличават с изключително остър ум. За тях спорът е начин на забавление. Способни са да затворят устата и на най-устатия опонент и то без особени усилия. Обикновено дават вид на сурови и властни жени, но само най-близките им знаят какво се крие зад това. Когато преценят, че си заслужава, жените, родени през този период, са готови да обърнат света, за да докажат всеотдайността и любовта си.

Упес (3 март – 19 март)

Тя е е богиня на пламъка, който унищожава враговете на боговете. Изобразявана е като жена със змия на главата. Дамите родени под нейното покровителство са интелигенти, усмихнати, дружелюбни и обичливи… До момента, в който някой не ги настъпи! Тогава става страшно! Колкото и да не обичат да си показват рогата, тези момичета, ще ви изумят с твърдата си ръка, щом чашата прелее. А онова, което най-много мразят е да бъдат критикувани и недооценявани.

Изет (20 март – 2 април)

Изет е богинята на магията, живота и верността. Дамите под нейна закрила са умни и силни, но и твърде емоционални. Това често им пречи да преценяват трезво дадени обстоятелства. Склонни са да прибързват с решенията си както в работата, така и в любовта. Въпреки всичко обаче, те притежават невероятно силен дух, който им помага да се изправят една минута по-бързо от всички останали, когато паднат. Не живеят в миналото, за тях има само настояще и бъдеще.

Ихи (3 април – 19 април)

Той е бог на музиката и покровител на истински талантливите дами. Родените през този период притежават не само изключителна дарба, но и амбиция, последователност и интелект. Упорито преследват целите си и почти винаги ги постигат. Понякога са твърде директни, но това е така, защото ненавиждат задкулисните игри и интригите. Мразят да отлагат нещата във времето, те не мислят, не мечтаят, а действат. За тях поговорката "Желязото се кове, докато е горещо" важи с пълна сила.

Баст (20 април – 1 май)

Баст е богинята на радостта и веселието, която е изобразявана с глава на котка и с лира. Тя покровителства свободолюбивите дами, онези, които ние наричаме опърничави.Тези момичета не обичат да следват правила, те са родени, за да ги рушат. Следват само сърцето си и не понасят, когато някой се опитва да им подреди живота. Такива жени обаче, често са нещастни в любовта, докато не се намерят някои по-див и от самите тях… с когото да изгорят.

Ако все още не сте разбрали под покровителството на коя египетска богиня или бог сте родени, то сега е моментът да узнаете. Eто я и втората порция божествени нрави. Четете и сравнявайте!

Тот (2 май – 20 май)

Тот е богът на мъдростта. Той се смята и за един от най-верните приближени на Амон и създател на „Книгата на живота“. Дамите родени под неговото покровителство са изключително умни. Те лесно се адаптират към всяка нова среда и бързо заемат позицията на лидер. Всъщност, тези момичета, са родени да побеждават. Разсъждават задълбочено почти за всичко и откриват истини, които са невидими за околните.

Хонсу (21май – 30 май)

Това е богът на луната и времето. Жените, родени през този период, имат две лица – светло и тъмно. Обикновено притежават нежни, миловидни черти, зад които обаче може да се крие истинска фатална жена. Те са властни, но справедливи. Не обичат да правят компромиси. Често влизат в спорове, защото обожават да побеждават с ораторските си умения.

Бену (31 май – 20 юни)

Бену е бог на сътворението. Жените под неговото влияние и защита не понасят да бъдат напътствани и надзиравани. Те са твърде свободолюбиви, за да могат да се впишат в някакви норми и граници. Тези момичета сами определят правилата на играта. В живота си имат много и различни постижения, просто защото са пристрастени към риска.

Хатор (21 юни – 1 юли)

Хатор е богиня на небето. Дамите под нейно покровителство са изключително чувствителни и нежни създания. Те преживяват света около себе си, способни са да се радват на красивото, да страдат по дребни поводи, да проявяват щедрост, но и силни гневни изблици. Понякога са големи песимисти, но през повечето време са усмихнати красавици, които безрезервно вярват в доброто.

Виж още: Най-ревнивите жени според зодията

Нунет (2 юли – 21 юли)

Нунет е съпруга на бога на водния хаос – Нун. Те се смятат за изначални божества, от които са произлезли останалите богове в Египет. Представителите на нежния пол, родени под тяхното влияние, са доста интересни личности. Надарени са с особена красота и артистичност. Често оставят погрешно първо впечатление за себе си, защото обичат да изненадват околните. Имат отлична преценка за всичко и са страхотни анализатори, и (ако пожелаят) манипулатори.

Ако в първите две части не сте открили коя египетска богиня е вашата покровителка, то сега е моментът да разберете. Четете и сравнявайте, дами!

Озирис (22 юли – 2 август)

Той е богът на растенията, съзиданието, възраждането и законодателството. Дамите, родени под неговото покровителство, са надарени с особен интелект. Обикновено са много образовани и заемат високи позиции в службата. Те притежават всички качества, необходими на една истински успяла жена. Дори и съдбата да им е изиграла лоша шега, те рано или късно ще получат своето възмездие, защото са най-упоритите и амбициозни създания на планетата. За тях всяка мечта е въпрос на време да се превърне в реалност.

Птах (3 август – 22 август)

Птах е бог на животните, растителността, хората и техните творения: градове, занаяти, изкуства и храмове. Жените родени през този период са изключителни особнячки. Зад фасадата на самоувереност, грубост и дори агресивност те често прикриват романтичност и консервативност. Обожават да сменят маските си, но рядко показват истинското си лице. Тези дами са ужасно умни и хитри, което може би е и най-голямото им оръжие.

Тефнут (23 август – 30 август)

Това е богинята на влагата. Представителките на нежния пол, родени под нейното покровителство са много умни, но и имат склонността да лъжат безочливо. Те са отлични актриси, благодарение, на което постигат всичките си цели. Без проблеми оплитат мъжете в мрежите си. Всички останали жени трябва да се учат от тях на висш пилотаж по манипулиране и възпитаване на мъжа.

Амон Ра (31 август – 22 септември)

Както всички знаем това е богът на слънцето. Под неговата опека са родени умни, находчиви дами, отличаващи се с логичност и паметливост. Те могат да бъдат добри съветници, стига да поискат, тъй като често предпочитат да заемат позицията на странични наблюдатели и да не се намесват в определени ситуации или взаимоотношения. Справят се еднакво добре и с домакинската работа, и със служебните си ангажименти. Мъжки момичета, които не обичат да мрънкат, а да действат сами.

Мут (23 септември – 1 октомври)

Мут е богинята на небето и жена на Амон. Родените под нейната звезда са много чувствителни и крехки натури. Те лесно се обиждат и не търпят подигравателни намеци. Когато се разочароват то някой, просто го зачеркват от живота си. В любовта това са жените-мечта. Могат да подлудят всеки мъж и да го превърнат в свой роб завинаги. Но тези дами действат с нежност и внимание, те отлично знаят къде е слабото място на силния пол.

Момичета, четете внимателно, защото това са последните божествени характери.

Хапи (2 октомври – 22 октомври)

Хапи е богът на река Нил. Той владее влагата и е сътворител на реколтата. Жените, родени под неговото покровителство, могат да се нарекат потомките на Жана Дарк. Изключително смели момичета, които не се страхуват да казват истината. Всъщност те ненавиждат лицемерите и интригантите.

Гор (23 октомври – 3 ноември)

Това е богът на небето. Той покровителства нежните дами, които не обичат да нарушават правилата. Стриктни, коректни и много честни натури. Тези жени не си падат по мръсните игрички и не понасят безделниците. Винаги са ангажирани с някаква кауза и преследват целите си докрай.

Себек (4 ноември – 21 ноември)

Себек е бог на водата и разливите на река Нил според древните египтяни, които са го изобразявали с глава на крокодил. Представителките на нежния пол, родени под неговата опека, сe отличават с много силна воля, почтеност и изключителна физическа издръжливост. На пръв поглед изглеждат студени и безчувствени, но всъщност са страхотни приятели.

Сохмет (22 ноември – 30 ноември)

Бог Сохмет е един от защитниците на Египет. Жените, родени през този период, са много смели, откровени и директни. Обикновено са дружелюбни и мили, но се отнасят изключително остро към подлеците. Не търпят някой да им казва какво да правят, те винаги действат според собствените си принципи.

Мафдет (1 декември – 20 декември)

Тя е богиня отмъстителка, която се въплъщава в образа на гепард. Символи на нейното могъщество са палка и нож. Дамите под нейното покровителство се отличават с магнетизъм, чар и невероятен интелект. Те бeз никакви усилия успяват да завъртят главата на всеки мъж. Страхотни манипулаторки, които знаят къде са слабите места на силния пол.

Непри (21 декември – 1 януари)

Бог Непри е свързан с представите на египтяните за задгробния живот. Жените, покровителствани от Непри, са упорити, силни и притежават силна воля. Родени са, за да бъдат лидери. Най-големият им недостатък обаче е, че понякога проявяват крайна безкомпромисност и не приемат никакви съвети.

Хнум (2 януари – 19 януари)

Хнум е бог на плодородието и е изобразяван като човек с глава на овен. Дамите под неговата опека са твърде взискателни, както към себе си, така и към околните. Те са любителки на красивото и изящното. Никога не биха си позволили да изглеждат занемарени. За тях е въпрос на чест да притежават колкото се може повече знания. Не толерират невежеството и глупостта.

Сет (20 януари – 1 февруари)

Сет е бог на стихийните бедствия. Той покровителства непредсказуемите, силните и страстни дами. Те могат да са изключително привлекателни с качествата си, но могат и да си печелят противници поради властния си характер и стремежа си да бъдат винаги в центъра на вниманието. Но тези жени, независимо дали са положителни или отрицателни личности, никога не са безлични.

Маат (2 февруари – 17 февруари)

Тя е богинята на истината. Момичетата, родени под нейния знак, имат едно основно правило в живота и то е никога да не се предават. Всички останали трябва да взимат пример от тях, за това как се става, когато паднеш. Тези жени са родени войни. 

Виж още: 5 причини да обожаваш една жена според нейната зодия

Източник: beu.bg