На всяка жена се е случвало да се преструва, че изпитва върховно удоволствие, но защо?

Сексологът д-р Ава Кадел, автор на книгата "Малка секси книга за оралната любов" (The Sexy Little Book of Oral Pleasure), ни разкрива шест от причините, поради които жените симулират оргазъм.

Иска да погали егото му

"А ти свърши ли?" - въпросът, който всяка жена мрази да чува, защото доста често й се налага да лъже. Истината е, че тя достига по-трудно до оргазъм, отколкото той, и за да избегне поредната неловка ситуация, причинена от този въпрос - просто се преструва.

Виж още: Учени: Имитирането на оргазъм е полезно!

Не иска да губи контрол

Според д-р Ава Кадел много жени не искат да губят контрол пред мъжа при мощен оргазъм, за да не изглеждат слабохарактерни.

Притеснява се

Жена, която се притеснява от бременност и венерически заболявания, никога няма да достигне до оргазъм, каквото и да прави мъжът. Затова той трябва да е осигурил всякакви средства за предпазване, ако иска да й помогне да се отпусне.

Виж още: Пътят на щастливата жена според Наталия Кобилкина

Самата тя не знае как да свърши...

Докато мъжете се упражняват в достигането на оргазъм от доста ранна възраст, при жените е значително по-трудно. Вероятно мнозина никога не са опитвали да мастурбират, затова няма как да насочат мъжа към върха на удоволствието си.

... или е прекалила със стимулациите

Д-р Кадел твърди, че не е препоръчително жената да прекалява със самозадоволяването, защото това ще я направи неспособна да изпита удоволствие, доставено от друг човек. Друг е въпросът, когато мъжът е неопитен...

Виж още: А вие мастурбирате ли?

Приема секса като задължение

Много от жените са пренатоварени от домашните и служебните си задължения. Д-р Ава казва: "Препоръчвам мъжете да организират бягство от ежедневието, където заедно да дадат превес на фантазиите. Дори и да не ви се вярва, гледането на порнофилми действа терапевтично и възбуждащо на жените след уморителен ден."