Две блузи, на пръв поглед еднакви, но защо едната струва 100, а другата 20 лв.?

Жените, които са с опит в пазаруването, знаят отговора. Другите ще пробват и ще експериментират, докато открият своите дрехи. Защо все пак са скъпи скъпите дрехи? Плащаме за процедурно знание, гаранция, отговорност, авторитет - ценности, градени с години от марките, които трябва да се защитават с всяка произведена дреха. Зад тези думи, които на хората извън бранша звучат като клишета, стои много вложен труд, умения, познания и енергия.

Как се създава дрехата, която струва повече и наистина си струва?

Започваме от идеята, чието авторство често се поделя между хора, които години следят процесите - маркетолози, търговци, дизайнери, артисти. Затова тази идея е скъпа - буквално и преносно. Тя е мотивирана, ясна, отлично таргетирана и, най-важното - вълнуваща. Минаваме през кройката, плод на цял екип дизайнери, технолози и кроячи. Добрият модел не е резултат само на вдъхновение, а е съчетание на много опит, сръчност, талант и дори модно визионерство. Следва изборът на плат - той трябва да е подходящ за дрехата и с характеристики, които го правят траен във времето и приятен за носене. Качествените тъкани, естествено, имат своята цена, както и качествените конци, копчета, подплънки и всички аксесоари, част от шивашкото изкуство. Идва моментът на изработката - ако не сте влизали, трудно ще си представите високотехнологична шивашка фабрика - технологиите в бранша се развиват със скоростта на целия останал информационно-технологичен свят и, разбира се, най-доброто струва скъпо.

И накрая стигаме до две блузи, почти еднакви, но само на пръв поглед. Един нюанс разлика в цвета прави дрехата от обикновена - специална. Един сантиметър повече или по-малко в кройката слага няколко сантиментра върху тялото. Хубавият плат я превръща от ежедневие - в лукс, от нещо за обличане - в нещо любимо за носене. Две блузи, почти еднакви, но едната ще остане дълго в гардероба и ще ви радва всеки ден, а другата ще си отиде заедно с този сезон.

Източник: seta.bg