Благородната лъжа е водещият мотив на жените да се преструват в леглото

Ако се преструвате, че сексът ви доставя удоволствие, може наистина да ви хареса повече, установява ново проучване, осъществено в университета "Темпъл" и колежа "Кеньон" в САЩ - и публикувано в Journal of Sexual Archives.

Според учените основната причина, поради която жените имитират оргазъм, е опасението да не наранят чувствата на партньора си. Нещо повече - изследването стига до извода, че жените предпочитат да се преструват, че достигат върховното удоволствие, вместо да прекратят половия акт.

Виж още: Изобретиха машина за оргазъм

В допитването са участвали близо 500 хетеросексуални студентки на средна възраст 20 години, които водят активен полов живот, но не са сериозно обвързани. Ето основните причини да имитират оргазъм, подредени по честота на отговорите:

1. Благородна лъжа (загриженост за чувствата на партньора)
2. Страх и несигурност (избягване на негативни емоции, свързани със сексуалното преживяване)
3. Допълнителна възбуда (опит за увеличаване насобствената възбуда)
4. Спиране (симулация на финал с цел прекратяване на акта)

Виж още: Любопитни факти за оргазма

Междувременно Би Би Си отбелязва, че сексът на екрана вече престава да бъде смятан за табу. "Нимфоманка" и лауреатът от Кан 2013 "Синьото е най-топлият цвят" предизвикаха най-разгорещени дискусии през последните месеци.

Според цитираните в анализа експерти увеличеният приток на подобни теми в киното се дължи на "нормализирането на порнографията". Същевременно обаче еротичното съдържание, достъпно онлайн (порносайтовете, разгорещените сцени в музикални клипове и разголените автопортрети в социалните мрежи), направило хората все по-малко склонни да си плащат, за да го гледат в кината.

Фотогалерия: Звездите от "Нимфоманка" имитират оргазми