За да сте неустоими на 20 и на 3х20, яжте чесън, носете слънчеви очила и редовно почиствайте хладилника си

Французите са нещо като световен еталон по елегантност и умение да се живее. Докато половината свят се подлага на какви ли не процедури, за да скрие възрастта си, французойките не крият годините си и съумяват да запазят красотата си, независимо дали са на 20 или на 3х20.

Как го постигат?

Известният френски лекар, тв звезда, консултант по здравето и автор на книгата "Живей по-добре и по-дълго" Мишел Симе дава някои отговори.

Пийте като сомелиер

Болшинството от хората не смятат себе си за алкохолици и въпреки това не подминават възможността да обърнат чашка-две. Това се нарича социален алкохолизъм и бързо прераства в навик. Накрая се оказва, че не минава и вечер, без да консумирате алкохол, а това се отразява зле на сърцето, изсушава кожата и косата - освен че съкращава живота.

Zalozhete na kachestvoto i se radvayte na vsyaka glatka

Вместо да се наливате, пийте като сомелиер. Налейте си чаша вино в хубава, подходяща чаша. Пийте на малки глътки и се наслаждавайте на аромата, цвета и вкуса на виното. Освен това си определете поне няколко "сухи дни" всяка седмица. Накрая питието ще ви се услажда много повече.

Погрижете се за деколтето

Много дами полагат грижа за лицето и шията, но забравят деколтето, а там кожата е не по-малко фина и изложена на вредни влияния. Така че полагайте същите грижи, каквито и за лицето.

Също така внимавайте с парфюма. Спиртът, който се съдържа в него, изсушава кожата.

Яжте чесън като франзуците

Да, французите са известни любители на чесъна, те го слагат на супи, салати, месо, паста. Той е отличен антиоксидант и защитава клетките от свободните радикали, ускоряващи процеса на стареене.

Чесънът защитава и червата, а също така предпазва от сърдечно-съдови заболявания.

Ne e vazhna markata a zashtitata

Купете си хубави слънцезащитни очила

Ето един предмет, от който не бива да икономисвате. Хубавите очила трябва да са:

- Достатъчно широки (до веждите) и с широки дръжки, така че максимално да защитават очите, без да допускат слънцето.

- С правилните филтри - задача на филтрите е да предпазват окото от вредните ултравиолетови лъчи. Най-добре се справят с тази задача поликарбонатните плаки или минералните стъкла. Обърнете внимание има ли маркировка CE, която означава, че очилата са произведени по европейски стандарт.

- Подходяща защита от UV лъчите

Тя варира от едно до четири. Препоръчва се поне 3. При първа степен очилата си остават просто моден аксесоар, втората дава защита, но слаба, а четвърта е за алпинисти.

Ако едно нещо трябва да е безупречно чисто - нека е хладилникът

Колкото повече остаряваме, толкова по-крехка става имунната ни система и е важно да я защитаваме от различни вируси и бактерии. А хладилникът е отлична среда за размножаването им. Ако не се поддържа чист, той се превръща в разсадник на вредни микроорганизми, сред които някои с нежни имена като плесен, листерия, еширихия коли, салмонела. Не ми мислете, че ниската температура предпазва от появата на подобни неща, не е така.

На всеки две седмици почиствайте хладилника. Не използвайте химически препарати  - те се отлагат в храната. Минете с кърпа, потопена в обикновен оцет, а после и с чиста, суха, мека тъкан. Това е достатъчно, за да не даде на бактериите шанс да се развият.

Katrin denyov kato angliyskata kralitsa

Вечеряйте стилно

Превърнете вечерята в приятен ритуал. Нека е част от любимите ви всекидневни дейности. Не сядайте пред телевизора. Може би сте чували, че сигналът за ситост пътува 20 минути, докато стигне мозъка. А когато гледа телевизия, човек яде повече и по-бързо. Вероятността да преядете е много по-голяма.

Намерете си иделаната възглавница

Кога за последен път сменихте възглавницата? Знаете ли, че специалистите съветват поне веднъж годишно да сменяме възглавницата, независимо какви антибактериални защити е гарантирал производителят.

Също така, ако често се оплаквате от болки в шията - причината може да се корени в неудобна възглавница.
За щастие днес има разнообразие от възможности - за хора, които имат навик да спят по корем или на една страна. Просто изберете правилния за вас модел.

Odri totu kato ameli pulen

Никой не е съвършен, даже вие

Ако постоянно се обвинявате, че не сте успели в едно или друго, че сте изпуснали определена възможност или сте обидени, пропускате шанса да водите хармоничен живот. А нещата, които помагат да си върнем здравия смисъл, са в това да помним, че не сме съвършени. Приемем ли го веднъж, ще се успокоим. Това не значи, че ще се отдалечим от идеята за по-добър живот, напротив - правим стъпка в правилната посока.

Светът не е нито черен, нито бял, той е далеч по-сложен. Всеки от нас има тъмна, сенчеста страна и точно това ни прави уникални, сложни и интересни личности.

Източник: "Дейли мейл"