Очевидна е, изтъква математикът проф. Михаил Константинов в остро изказване срещу дървената мафия

"Дъждове винаги е имало, но вече няма гори. Кореновата система на дърветата, особено на буковете, играе ролята на нещо като гъба, като сюнгер, където водата попива и после дълго време почвата е влажна. Когато няма дървета, няма коренова система и няма къде да попие водата. Водата веднага се оттича в реки и поточета и залива всичко", коментира пред агенция "Фокус" проф. Михаил Константинов, математик и изборен експерт.

По думите му подобни дъждове, за които се говори, че са били страшни, се срещат доста често. "И преди това ги е имало, даже много по-силни, но тогава имаше дървета, а сега дървета няма. Дъждовете са си дъждове, винаги ги е имало, но за първи път няма гори", добави математикът.

Той заяви, че има сеч на гори навсякъде, включително в резервати, национални паркове и т.н.

"Секат безобразно в Стара планина, в Странджа, в Родопите, в Рила, в Лудогорието. В момента секат в Пирин, за да направят нови писти. В момента ликвидират България. Все по-лошо ще става. В България скоро няма да има вода за пиене. Както ни заливат порои, така няма да има какво да пием - ще пием кал", посочи проф. Константинов.

По неговите думи причината е, че българското население е изпаднало "в крайна степен на малоумие".

"Щом допуска една банда, една дървена мафия, едни изроди да му унищожават природата, значи това население е обезумяло. Ако беше нормално население, нямаше да чака на държавата, а то самото щеше да ги спре. България си отива, тя няма съпротивителни сили. Това е един умиращ организъм, за съжаление", заяви проф. Михаил Константинов.