Фестивалът има за цел да даде шанс за изява на млади изпълнители и автори на песни

Българската музикална сцена винаги ще има нужда от подкрепата на разни ентусиасти, особено когато говорим за стилове, в които тук не се изливат някакви грандиозни суми. Затова е важно да съществуват събития като "Силата на рока".

Това е национален младежки фестивал за авторска песен, който се провежда вече четвърта поредна година. Тази година датите на "Силата на рока" са 13 и 14 септември, а мястото е клуб "Маймунарника" в Борисовата градина в София.

Фестивалът е създаден, за да подкрепя млади автори и изпълнители.

Идеята е да бъде даден шанс на млади и талантливи автори на рок песни, както и да привлече нови и непознати изпълнители и групи от цялата страна. Организаторите искат да помогнат на участниците да се популяризират и да се качат на професионална сцена, за да покажат своите умения пред жури, съставено от влиятелни личности в шоубизнеса и рок средите.

В двата дни на фестивала в продължение на 5 часа участниците ще имат възможността да представят своите песни на живо. Жури от 6 доказани професионалисти от жанра ще оценява уменията на изпълнителите и качеството на песните.

Всеки участник ще има има на разположение 15 минути, в които да представи и други песни от репертоара си. Това се прави с цел публиката да придобие по-пълна представа за възможностите на изпълнителите. Допълнително с оценките на журито за песните и изпълненията, публиката също ще може да гласува. Това ще стане с помощта на на флаери, които ще бъдат раздавани на всеки при влизане в клуба.

Наградата за 1-во място и "Награда на Публиката" е запис в професионално студио. За 2-ро и 3-то място са предвидени предметни награди.

Тази година във фестивала ще участват:

Amayah (София)

Bunch Of Assholes (Пловдив)

JFT (София)

PSS (София)

Elemental Pyro (Пловдив)

Жълти Стъкла (Варна)

Simai (София)

Impade (София)

No more many more (София)

Rebels (Вършец)

Deficit (София)

Басейн (Враца)

Stokholm (Бургас)

Rare Breed (София)

Aegonia (София)

After Midnight (Пловдив)

Tomorrow May Fall (Пловдив)

CRUSH (София)

Inflict (Пловдив)

Paranormal (Пловдив)

Flipstick (Пловдив)

Ricihie’s Rock School (сборна формация)

Либре Джибре (София)

Лопатарка (Монтана)

Merian (Пловдив)

Psycho Smile (София)

Screanshot (София)

As Orchids Wither (Пловдив)

Kristal Bardess (Русе)

Slix (София)

Mneme (София)

Нова Крайност (София)

Savage Ravage (София)