YouTube обявиха номинираните за първите си музикални награди, които са в Ню Йорк на 3 ноември и ще се излъчват на живо в сайта.

Освен Лейди Гага, Еминем и Arcade Fire, към списъка с изпълнителите, които ще видим на церемонията, се прибавят и Авичи, M.I.A., Ърл Суичър, Тайлър Да Криейтър и Walk Off the Earth. 

Въпреки че номинациите разгневиха много звезди, никой няма право да се оплаква, защото те се базират единствено и само на числа - брой прегледи, харесвания, споделяния и абонаменти за канали, отчетени след септември 2012, а победителите се определят от броя на споделените клипове в социалните мрежи Facebook, Google+ и Twitter. Списъкът с клиповете, които можеш да споделиш, за да гласуваш, излиза като резултат от търсенето на YTMA(YouTube Music Awards) в YouTube

Церемонията с водещи музиканта Реджи Уотс и актьора Джейсън Шуорцман ще бъде съпроводена от записи на изпълнения от различни краища на света.

Ето ги и номинираните: 

Видео на годината (категория, в която попадат клиповете с най-много харесвания, споделяния, коментари и прегледи):

Demi Lovato - Heart Attack

Epic Rap Battles of History - Barack Obama vs Mitt Romney

Girls' Generation - I Got A Boy

Justin Bieber (feat. Nicki Minaj) - Beauty And A Beat

Lady Gaga - Applause

Macklemore and Ryan Lewis (feat. Mary Lambert) - Same Love

Miley Cyrus - We Can't Stop

One Direction - Best Song Ever

PSY - Gentleman

Selena Gomez: "Come & Get It"

Музикант на годината - тук попадат музикантите, чиито канали имат най-много абонати, а клиповете им са събрали най-много прегледи, харедсвания и споделяния от септември 2012-а насам. Това са: ЕминемEpic Rap Battles of History, Джъстин Бийбър, Кейти Пери, Макълмор и Райън Луис, Ники Минаж, One DirectionPSY, Риана и Тейлър Суифт

Отзвук на годината - най-популярните неофициални клипове в YouTube:

Boyce Avenue (feat. Fifth Harmony) - Mirrors

Jayesslee - Gangnam Style

Lindsey Stirling and Pentatonix - Radioactive

ThePianoGuys - Titanium / Pavane

Walk Off the Earth (feat. KRNFX) - I Knew You Were Trouble

Феноменът на YouTube - най-популярните тенденции в сайта за видеосподеляне:

Diamonds

Gangnam Style


Harlem Shake

I Knew You Were Trouble

Thrift Shop

Дебют на годината в YouTube - категория за новите музиканти, които са имали най-голям ръст на гледания и абонати през годината: Кендрик Ламар, Макълмор и Райън ЛуисNaughty BoyPassengerRudimental.

Иновация на годината - единствената категория с човешка намеса. За отсяването на най-популярните новаторски клипове са помогнали международен екип от музиканти, избрани потребители на сайта и креативни светила. Ето тяхната селекция:

Anamanaguchi - ENDLESS FANTASY

Atoms For Peace - Ingenue

Bat For Lashes - Lilies

DeStorm - See Me Standing

Toro Y Moi - Say That