Компанията е лишена от правото си да работи на българския пазар, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на законодателството

Върховният административен съд (ВАС) прекрати дейността на транспортната компания "Юбер". Така на практика беше потвърдено решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), която се произнесе за прекратяване на нелоялната конкуренция от страна на фирмата.

Компанията е лишена от правото си да работи на българския пазар, докато не приведе дейността си в съответствие с изискванията на законодателството.

Виж още: Такситата на протест, ако държавата не забрани "Юбер"

Към този момент оттам твърдят, че не изпълняват превозвачески функции, не плащат данъци и не спазват ограниченията за възрастта и цвета на автомобилите, които използват, както и задължителните изисквания за застраховката "Гражданска отговорност", припомниха от КЗК.

При проверка антимонополният орган наложи няколко санкции по 50 хил. лева на двете дружества на компанията у нас. Според съда няма пречка предприятията да осъществяват планираните инвестиции в страната, но при спазването на националното законодателство, информира БНР.

Виж още: Във всяко четвърто такси в София се пуши

Източник: BNR.bg