Вицепремиерът и лидер на НФСБ твърдо застана зад директора на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната, Иво Антонов, позирал в нацистки поздрав пред танк

След вчерашния случай сме свидетели на лов на вещици, на лов на фашисти. Това заяви съпредседателят на "Обединените патриоти" и вицепремиер по икономическата и демографската политика Валери Симеонов пред Нова телевизия.

Той коментира обявеното от Министерски съвет уволнение на Иво Антонов, директор на дирекция "Социална политика" в Министерството на отбраната. В профила на Антонов във "Фейсбук" има пред танк, на която той позира с изпъната ръка, символизираща нацисткия поздрав. Освен това там има още редица статуси, изразяващи пристрастия към Хитлер и Третия Райх.

Според Валери Симеонов служителят не е уволнен, а е в болничен, тъй като след разразилия се скандал е в прединфарктно състояние и е трябвало да бъде приет в болница.

Ден по-рано друг кадър на "Обединените патриоти" - Павел Тенев, в чийто профил също имаше снимка, на която позира с изпъната ръка край восъчни фигури на нацисти в музея "Гревен" в Париж, подаде оставка заради заформилия се около снимката скандал.

"Поведението на Павел Тенев може да се определи като нелепа шега. Такава снимка по никакъв начин не трябва да е във "Фейсбук" страницата на човек, заемащ такъв висок пост. Аз подкрепих оставката му, защото се създава негативно мнение в медиите и се прехвърля негативността върху правителството. Ние сме се ангажирали да направим нещо добро и да прекъснем свободното падане на България, което продължава вече няколко години", коментира Валери Симеонов.

Той обаче е категорично против уволнението на Иво Антонов, защото го познава от 15 години и може да каже само добри неща за него. 

"Това е човекът, който отговаряше за военните паметници. Той е професионалист, който си вършеше работата. Защо никой не се замисли, дали тази снимка не е монтаж? Не е редно така да се оклеветява човек", коментира вицепремиерът.

Той е категоричен, че оставка няма да подава заради изказванията си по тези казуси. 

"Няма как да подам оставка, защото тези партии, които ми искат оставката, не са гласували за моето назначение. Искам някой да застане пред камера и да каже защо точно я искат моята оставка. Какво престъпление или неизпълнение на служебните ми задължения са открили в моята работа? Не знам за какво точно ми искат оставката", каза Симеонов.

Междувременно "Дневник" разкри още един кадър на "Обединените патриоти", в чийто фейсбук профил се виждат сериозни расистки настроения - зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Там той използва за бежанците и ромите определения като "примати", "пасмина" и други.

Източник: Нова телевизия