Валери Симеонов се закани съди в. "Сега" за клевета относно "шегите" му в "Бухенвалд"

Още един държавен служител, позирал в поздрав "Хайл Хитлер" на снимка във "Фейсбук" бе уволнен от правителството. Става въпрос за директора на Дирекция "Социални дейности" в Министерството на отбраната Иво Антонов.

Преди няколко години в социалната мрежа "Фейсбук" той е публикувал своя снимка от Военноисторическия музей в София. На кадъра се вижда как той позира с вдигната ръка до германски танк от Втората световна война. Освен това Антонов имал и редица статуси, възхваляващи Хитлер и Третия райх.

През 2014 г. за втория кабинет на Бойко Борисов Патриотичния фронт са опитали да прокарат за зам.-министър в Министерството на отбраната Иво Антонов. Именно обаче тези публикации се превръщат в пречка за развитието в кариерата на Антонов.

След като днес снимката отново се появи публичното пространство, премиерът Бойко Борисов разпореди на заместник-министъра на отбраната Анатолий Величков да освободи Иво Антонов. 

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов реагира по темата.

"Доколкото съм информиран днес премиерът е разпоредил да бъде уволнен и служител от Министерство на отбраната, който с подобни снимки също го има някъде из фейсбук пространството", заяви той.
 
"Ние сме категорични, че няма да търпим подобни снимки", заяви още Цветанов.

Валери Симеонов vs в. "Сега"

По-рано вицепремиерът по икономическата и демографската политика Валери Симеонов обвини в. "Сега" в атака срещу правителството и обеща да съди изданието. Причината е заглавието на статията във вестника: "В. Симеонов: Кой знае какви майтапчийски снимки от "Бухенвалд" имам?!". 

По думите той никога и по никакъв начин не е произнасял думите, че е правил шегаджийски снимки в "Бухенвалд". 

"Вестник "Сега" категорично отхвърля твърденията на Валери Симеонов, че е публикувал невярна информация. Репортерът на "Сега" си е свършил работата съвестно и професионално. На 16 май 2017 г. той е провел два разговора със Симеонов. В първия Симеонов иронично-пламенно защитава зам. министъра Павел Тенев и неговата снимка с нацистки поздрав. Във втория, проведен по инициатива на вицепремиера, Симеонов разказва историята от студентското си пътуване до "Бухенвалд", отговарят на нападките от изданието.

Източник: в. "Сега", в. "Монитор"