Тази година събитието обединява всички вносители на уиски за България

Уиски Фест София 2013 стартира на 1 ноември 2013 г. В продължение на три поредни дни хотел "Шератон" посреща повече от 50 уиски марки, лимитирани серии и ексклузивни предложения от Шотландия, Ирландия, Америка, Япония и Тайван. 

В Уиски Фест София 2013 участват всички вносители и дистрибутори на уиски марки за България, обединени от идеята да създадат уиски култура у нас. 

Желаещите могат да закупят билети за фестивала на място, както и предварително в мрежата на "Ивентим". Билетите са в различни ценови категории - билет за вход (10 лв.), стандартен (15 лв.) или премиум билет за дегустация (20 лв.), билет за майсторски клас (195 лв.).

Домакините на Уиски Фест София 2013 апелират към отговорна консумация и въвеждат Етикет на поведение, както и стандарт за дегустация, равен на една унция (1 oz).

Уиски е напитка, чиято консумация е с култура и традиция и със сигурност в голямото разнообразие от вкусове и марки всеки посетител ще открие точно тази, която в най-голяма степен отговаря на неговия стил и усещане. Повече от 20 изложбени щанда и майсторски класове за ценители, водени от утвърдени на световно ниво уиски-експерти, ви очакват от 1 до 3 ноември на Уиски Фест София 2013. Специализиран магазин предлага на посетителите уиски продукти на цени на вносителите.

Фестивалът приветства уиски почитатели и ентусиасти, както и всички мъже, които обичат т.нар. "вода на живота" и държат да я консумират по етикет - с отношение и стил. Събитието е предпочитано място за господата, държащи на контрола, както и за тези, които (също като сър Комптън Макензи) се съмняват, че любовта върти света, тъй като на практика уискито го върти дори два пъти по-бързо.

Някои от изявените имена на миналогодишния уиски фест бяха Робърт Хикс, Гордън Моушън, Дарил Холдан и Уейн Колинс - световноизвестни имена от уиски-индустрията. Представена беше най-старата лицензирана уиски дестилерия в света и бяха проведени над 15 майсторски класа.

Повече информация относно Уиски Фест София 2013 може да намерите на www.whiskeyfestsofia.bg, както и на страницата на събитието във "Фейсбук".