Млада американка твърдеше, че се е подложила на пластична операция, за да й присадят допълнителна гърда, но бе разконспирирана...

Масажистката от Тампа, щата Флорида, твърдеше, че е платила 20 хил. долара за хирургическата интервенция.

21-годишната Жасмин Тридевил (като "три дявола") показа свои снимки в социалните мрежи и дори демонстрира новата си придобивка пред камерата на местна телевизия, като обяви, че разполага със запис от операцията, който ще излъчи в собствено риалити шоу.

Същият тв канал обаче оповести и измамата. Разплитането й станало възможно, след като жената, чието име било Алиса Жасмин Хеслър, декларирала откраднат багаж пред летищните власти. От международния аеропорт в Тампа разкрили кражбата и възстановили вещите по списък, в който се оказало, че фигурира и тригърда протеза.

Селфи на "тригърдата" Жасмин от микроблога й в "Туитър"

Все пак тригърдите жени няма да останат изцяло в мъжките фантазии. Такава героиня има във фантастичното кино, например в "Зов за завръщане", а в "Пътеводител на галактическия стопаджия" се говори за Ексцентрика Галумбиц, тригърдата проститутка от Еротикон Шест.

Такава е и новата роля на Анджела Басет в поредния сезон на сериала "Зловеща семейна история", с подзаглавие Freak Show (Циркът на изродите).

Иначе състоянието, при което човек се ражда с множество млечни жлези, е известно като полимастия. Те обаче са разположени в два успоредни реда по протежение на т.нар. "ембрионални бразди", свързващи подмишничните ямки с големите срамни устни, обясняват медици.

"Блиц" припомня, че в древността богините на плодородието често били изобразявани с допълнителни гърди: финикийската Астарта, египетската Изис, Артемида Ефеска. 

Статуята на Артемида от храма й в Ефес, който навремето бил сред Седемте чудеса на света. Снимка: Lutz Langer / Уикипедия

Сред известните жени с полимастия, които "Блиц" изброява, са:

- майката на римския император Александър Север, която наричали Юлия Мама (Мамея) в чест на третата й гърда,

- Ан Болейн, втората съпруга на крал Хенри VІІІ, която имала две зърна на лявата си гърда,

- Мадам Вентр от Марсилия, която имала допълнителна пълноценна гърда на... бедрото и хората плащали луди пари, за да видят как едното й дете суче от тази гърда право, докато тя кърми новороденото си бебе по обичайния начин.