Нищо не може да се сравнява с рисковете на "Сървайвър", но вече можем да прекръстим "Дансинг старс" на "Контузени звезди"

Мариан Кюрпанов стана третият елиминиран от "Дансинг старс" и в четвъртък вечерта напусна шоуто с признанието, че излязъл на сцената с ужасни болки. Топмоделът получил дискова херния заради усилените тренировки с Михаела, с която досега подготвили шест напълно различни хореографии.

Журито обаче бе на мнение, че болката се е оказала стимул и последният му танц - джайв по песен на Бруно Марс - е бил най-добрият досега.

Друг ВИП участник прекрати същата вечер изявите си заради сериозна травма на гръбнака. Елена Георгиева получи лекарска забрана да извършва физически натоварвяния заради опасност от оперативна намеса.

Брюнетката, която преди десетина години в "Биг брадър-2" се оказа в центъра на най-обсъждания любовен триъгълник, има сериозна фрактура на хрущяла, свързващ ребрата с гръбначния й стълб и предизвикващ възпалени нерви. 

Ужасната болка и опасността от усложнения са само две от причините Хубавата Елена да се откаже от "Дансинг старс". Спирам, защото искам да съм доволна от това, което правя, а с травмата няма да мога да дам най-доброто, на което съм способна, обясни брадърката.

Съдийката от шоуто Илиана Раева я призова да си почине от болките и да се върне. Предписанието на докторите е: покой и следването на терапевтичен план. Последният й танц с нейния партньор на дансинга беше румбата в понеделник, с баладата на Риана и Мики Еко Stay като музикален фон.

Друга звезда на шоуто обаче продължава участието си въпреки получената травма и дори печели похвали от журито. Ути Бъчваров бе сполетян от лошия късмет още в първите дни от ефирния старт на "Дансинг старс".

Виж още: Контузия и депресия прогониха певците от "Къртицата-2"

Докато репетирал самба със сексапилната си партньорката в танците Елена, Ути я изпуснал при поддръжка и за да не я остави да падне и да си счупи врата, я хванал с дясната ръка. Така бразилският му танц беше изигран с гипс.

"И двамата чухме как ръката ми се чупи. Но ако не беше станало така, тя щеше да си счупи врата", коментира тв готвачът от "Вкусно" след инцидента, който му спечели допълнителни симпатии, второ място в седмичното класиране и определението "герой".

Следващият им танц беше аржентинско танго, в което този път гипсът бе маскиран с изработена специално за целта кука, а ла капитан Хук - а за да заприлича още на пират, Ути се "инвалидизира" допълнително с превръзка на дясното око. Последваха нови похвали от журито, най-вече заради куража му да продължи.

Миналата година шоуто също не се размина без контузии - холивудската каскадьорка Стелла Ангелова бе принудена да си вземе кратък болничен, след като загуби равновесие и падна при изпълнение на сложна поддръжка.

Капка Сидерова се нареди сред първите отпаднали, след като заради тежка травма в колената, също получена при репетициите, не успя да овладее успешно тънкостите на валса.

След като си изкълчи палеца на десния крак, докато репетираше, Глория слезе от високите токове и танцува боса, а извън дансинга носеше само равни обувки. Певицата се оплакваше и от компресиран нерв в кръста.