За силния пол този сезон е задължително да носят брада!

Новата, трета поред книга на топкоафьора Георги Петков ("Косата днес. Стъпка по стъпка с Георги Петков 03", изд. "Ентусиаст", април 2015) се фокусира върху модерните официални и сватбени прически за дамите, но обръща специално внимание на тенденциите в мъжкия стил.

Основен тренд при тях - и задължителен аксесоар - е брадата, обяснява авторът, според когото с хубаво оформена и стилизирана брада мъжът може да се промени тотално.

При фризурите има вариации от къси и квадратни форми до средно дълги небрежни коси, леко фиксирани и оформени на вълни. В случай на по-дълги коси тенденция са също обемът или плитката.

При господата с къдрави коси е важно да се научат да стилизират и поддържат къдриците си, а не да се отказват от тях, съветва още Георги Петков.

Русо, оранжево и розово-лилаво са препоръчителните цветове за представителите на силния пол, ако искат да са по-екстравагантни.

Всъщност русото е абсолютният хит и при мъжете, и при жените този сезон, напомня коафьорът. Фотографиите в албума са дело на Георги Андинов, Дилян Марков и Диляна Флорентин.

Сред изрусените мъже напоследък е и Джаред Лето, макар и заради най-новата си кинороля. Той демонстрира своята къса и платиненоруса коса на ревюто Tasting Night with Galaxy по време на модната седмица в Париж през март 2015.

Там технологичният гигант "Самсунг" представи своя Samsung Galaxy S6 пред елита на модната индустрия, а в селфито с носителя на "Оскар" и новия Galaxy S6 edge (вдясно) се включиха Джиджи Хадид, Дутцен Крус, Лили Доналдсън и Карин Ройтфелд. На червения килим (долу вляво) Джаред позира и с друг от топмоделите, минали по подиума - Джесика Стам